PE SURSE! Sef de serviciu din cadrul IPJ Timis, deplasare estivala in Grecia la volanul jeep-ului unui cunoscut om de afaceri din Giroc

Ecoul scandalului provocat de mutarea comisarului sef Petrica Rumega (foto) de la conducerea Serviciului Politiei Rutiere la conducerea Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice (SICE) inca nu s-a stins, desi de atunci au trecut mai mult de cinci luni.


Ofiterul “mazilit” atunci, comisarul sef Daniel Tudorescu, a imbratisat varianta conducerii inspectorului sef si a anuntat ca nu a fost indepartat fortat de la conducerea SICE, ci ca si-a dat acordul, desi toata lumea stia altceva…

Mai mult, un falnic reprezentant al Controlului Intern din cadrul IGPR, trimis sa faca o ancheta interna la Timisoara, a intocmit un raport laudativ la adresa sefului Alin Petecel, concluzionand ca la IPJ Timis este liniste si pace. Iar aceasta musamalizare a tensiunilor din Politia Timis s-a petrecut cu trei luni inainte de operatiunea organizata prost in care agentul Cristian Amariei a fost impuscat mortal.

Revenind la subiectul principal, mutarea comisarului sef Petru Rumega la conducerea Serviciului Economic si suspiciunile interne ca aceasta mutare ar fi avut legatura cu lucrarile penale deschise pe numele unui cunoscut om de afaceri din Giroc, trebuie sa spunem ca, incet, incet, apar dovezi care confirma zvonurile din spatele operatiunii care s-ar putea finaliza cu clasarea unor dosare.

Mai exact, dupa cum apare intr-o fotografie primita din Grecia, din statiunea Nei Pori, unde si-a petrecut vacanta comisarul sef Petru Rumega, alaturi de alti politisti timisoreni, seful SICE s-a deplasat in statiunea de la poalele muntelui Olimp la volanul unui jeep care-i apartine milionarului Florin Fedor. Cel putin, asa ne-au transmis sursele din preajma ofiterului aflat in concediu la mare.

“Se stie ca, in ultimii ani, a plecat in concediu cu masini de la nasul sau. Plinu’ facut si cheia in contact… O relatie nas – fin n-ar trebui sa preocupe pe nimeni, insa atunci cand e vorba despre seful Economicului de la IPJ Timis si despre un om de afaceri cercetat de Economic, atunci cred ca problema ajunge la limita traficului de influenta. Tocmai de aceea ne intrebam din nou: de ce a fost mutat Rumega de la Rutiera la Economic?”, ne-a dezvaluit un ofiter din cadrul IPJ Timis.

De altfel, in raspunsul dat petitionarei din Deva, jurista Mona Petrut, ofiterul de la IGPR venit in control la IPJ Timis a confirmat faptul ca Florin Fedor a facut obiectul a trei dosare de cercetare penala. Totusi, in raportul sau final nu se face nicio referire la declaratiile scrise ale unora dintre lucratorii de la Economic in care se vorbeste despre mafia carnii sau despre pesta porcina din Timis. Sa fi fost o simpla scapare a ofiterului venit in control sau, de fapt, vorbim despre o operatiune de musamalizare controlata de la cel mai inalt nivel… (Vlad Enciu)

Leave a Reply