Creditele pentru dezvoltarea afacerilor finantate prin Programului Start-Up Nation, garantate de stat! Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, din nou la Timisoara, la invitatia CCIAT

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), unul dintre principalii parteneri ai antreprenorilor beneficiari ai Programului Start-Up Nation, si-a prezentat, din nou, la Timisoara, produsele dedicate special garantarii creditelor accesate pentru dezvoltarea business-urilor prin acest program guvernamental.


Intalnirea conducerii FNGCIMM cu antreprenorii din Timis interesati de aceste produse a fost intermediata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, astazi, prin organizarea unui seminar cu tema “Solutii financiare de sustinere a mediului antreprenorial”.

Inca de la inceputul dezbaterii, la care au participat si reprezentanti ai Bancii Transilvania, directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor, Gheorghe Lapadat, a subliniat faptul ca start-up-urile declarate eligibile in cadrul Programului Start-Up Nation pot accesa finantarea necesara de la banci, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%.

Prin programul Start-up Nation 2017-2019 (SUN), in Regiunea de Vest au fost sprijiniti circa 500 antreprenori, valoarea garantiilor acordate pentru creditele „punte” fiind de peste 57 milioane lei. Judetul Timis a accesat circa 150 de garantii, cu o valoarea de peste 22 milioane lei.

Documente necesare pentru obtinerea garantiilor necontragarantate sunt declaratia pe propria raspundere privind incadrarea in categoria IMM, declaratia pe propria raspundere a beneficiarului finantarii, certificatul de atestare fiscala, acordul IMM de consultare de catre Fond a bazei de date a Centralei Riscului de Credit, certificatul de inmatriculare/inregistrare al beneficiarului finantarii.

“Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis este pentru noi un partener cu traditie, si dorim sa dezvoltam acest parteneriat pe viitor, pentru a veni impreuna in sprijinul mediului antreprenorial. Ne dorim sa identificam nevoile specifice ale antreprenorilor sau ale fermierilor pentru a putea oferi solutii de garantare personalizate, optimizate”, a precizat Gheorghe Lapadat, director general FNGCIMM.

De asemenea, Florica Chirita, presedintele executiv al CCIA Timis, a scos in evidenta buna colaborare cu fondul de garantare a creditelor. “Vreau sa pun accent pe colaborarea noastra foarte buna cu Fondul National de Garantare si cu domnul director si am dori ca de acum inainte sa organizam cat mai multe evenimente impreuna, pentru ca Timisul, din toate punctele de vedere, este fruntas”. (G.I.)

Leave a Reply