BREAKING NEWS. Guvernul Dancila a cazut, motiunea de cenzura a fost votata de 238 de parlamentari. “Se incheie o perioada de distrugere, incepe o perioada de contructie!”, a anuntat liderul PNL, Ludovic Orban

Motiunea de cenzura ”Ca sa reconstruim Romania, Guvernul Dancila trebuie demis de urgenta!”, initiata de PNL si sustinuta de toata Opozitia, a fost votata in Parlamentul Romaniei.


Guvernul Dancila a cazut, dupa ce nu mai putin de 238 de deputati si senatori au votat pentru demiterea premierului Viorica Dancila si a ministrilor sai.

Impotriva motiunii au votat doar 5 parlamentari. In total au votat 243 de parlamentari, iar pentru caderea guvernului erau nevoie doar de  233 de voturi. Din acest moment, guvernul Dancila e demis si ramane in functie cu puteri diminuate, fara a avea voie sa dea ordonante simple si OUG-uri, pana la instalarea noului guvern.

“Toate partidel s-au unit, au fost si colegi din PSD care au tradat. Nu e o problema, plecam cu datoria indeplinita. Le doresc celorlalti sa vina in plen cat mai repede cu o echipa noua. Guvernul e demis. Imi doresc ca presedintele sa numeasca cat mai repede un nou premier, chiar si azi. Sambata, vom avea lansarea candidatului PSD la prezidentiale. Vom veni cu un program la prezidentiale. Nu ma tem decat ca vom pierde increderea romanilor”, a declarat Viorica Dancila dupa aflarea rezultatului.

“Astazi Parlamentul Romaniei a demis guvernul PSD, care si-a batut joc de Romania asa cum nu si-a batut joc nimeni in ultimii 30 de ani. Multumesc presedintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisiva in succesul acestei motiuni. Multumesc colegilor mei care au fost prezenti toti si au votat.

Multumesc partenerilor politici care au stat pana la sfarsit rezistand la cele mai ticaloase si mizerabile oferte, de catre o putere disperata care nu a facut altceva decat sa serveasca infractorii. Nu ne bucuram azi, guvernarea Romaniei e un lucru mult prea grav.

Se incheie o perioada de distrugere, de ura si de divizare incepe o perioada de contructie, in care guvernul va fi readus in serviciul cetateanului. Maine, la ora 9, am convocat Biroul Politic National al PNL pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul in cadrul consultarilor de la Cotroceni si mandatul cu care ne vom duce la presedintele Romaniei”, si-a exprimat satisfactia pentru reusita motiunnii liderul PNL si, posibil, viitorul premier, Ludovic Orban.

De asemenea, presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat ca un guvern care a ignorat Parlamentul a fost astazi demis.

„Parlamentul nu poate fi ignorat de o majoritate sau de un guvern. Un guvern care nu a vrut sa vina in Parlament pentru restructurare a fost azi demis”, a afirmat Tomac.

El a precizat ca urmatorul pas sunt consultarile de la Cotroceni pentru formarea unui nou guvern. (M.I.)

 

 

Leave a Reply