Alarma cu bomba la fabrica de anvelope Continental din Timisoara! Peste 800 de muncitori au fost evacuati, iar pirotehnicienii SRI au inceput sa caute dispozitivele explozive

Peste 800 de muncitori care lucrau in schimbul II la fabrica de anvelope Continental din Timisoara au fost evacuati, in aceasta seara, dupa ce un barbat necunoscut a sunat la 112 pentru a anunta ca a amplasat trei bombe artizanale in halele de productie.


Apelul a fost inregistrat la ora 16,40, si imediat dupa ce s-a dat alarma la fata locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri si de politisti, ambulante, dar si pirotehnicieni de la SRI si de la Serviciul de Actiuni Speciale din cadrul IPJ Timis, care au inceput sa caute dispozitivele explozive.

Reprezentantii fabricii nu au stat mult pe ganduri, dupa ce s-a dat alarma, ci au dispus evacuarea in siguranta a muncitorilor, oprirea tuturor utilajelor si acordarea de sprijin echipelor de cercetare pirotehnica.

Unitatea concernului german Continental a fost deschisa la Timisoara in urma cu 19 ani, este vorba despre o investitie de peste 430 milioane de euro, in prezent, aici lucreaza peste 2500 de angajati. In 2017, la Timisoara s-a produs avelopa cu numarul 200 de milioane. (Mara Ion)

UPDATE! Dupa aproape patru ore de cautari, pirotehnistii au stabilit ca este vorba despre o alarma falsa. Politistii incearca sa depisteze persoana care a sunat la 112 si a lansat alarma falsa, care risca o amenda de 5.000 de lei. 

Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Leave a Reply