Gelu Voican Voiculescu, agresat la slujba de pomenire a victimelor Revolutiei din 1989! Desi a fost protejat de jandarmi, s-a ales cu capul spart

Desi este trimis in judecata in Dosarul Revolutiei, fiind acuzat de infractiuni contra umanitatii, Gelu Voican Voiculescu, fostul viceprim-ministru in Guvernul Romaniei, si-a facut aparitia, sambata, la troita din Piata Universitatii, pentru a participa la comemorarea victimelor Revolutiei din 1989.


Prezenta sa a fost considerata o adevarata sfidare si a infuriat multimea prezenta la slujba de pomenire a mortilor revolutiei, iar tensiunile au escaladat. „Criminalule!!”, „Nu ti-e rusine mai, criminalule!”, „Huo! Sa va fie rusine!”, „Ne-ati omorat copiii!”, s-a strigat din multime, in timp ce jandarmii care il insoteau pe Gelu Voican Voiculescu abia izbuteau sa-l protejeze pe fostul si actualul demnitar.

La un moment dat, tensiunile au escaladat, iar Gelu Voican Voiculescu a fost lovit in cap cu o carja, in timp ce era scos de jandarmi din randul multimii care-l huiduia copios. Fostul vicepremier a ajuns, intr-un final, la masina care il astepta, cu capul plin de sange.

„S-a luat la cearta cu un domn, care am inteles ca este invalid si purta carje. La un moment dat, acel revolutionar a reactionat. Care este motivul disputei dintre cei doi, nu cunosc”, a dezvaluit Tudor Maries, presedintele Asociatiei „21 Decembrie”.

Dupa acest incident violent, Jandarmeria Bucuresti a transmis ca se fac demersuri pentru identificarea si tragerea la raspundere a agresorului.

„Incidentul s-a produs in Piata Universitatii la o activitate de comemorare a 30 de ani de la Revolutia din Decembrie 1989. La ora 12:15, pe timpul slujbei religioase, o persoana a fost lovita cu un obiect in zona capului. In acele momente de imbulzeala, a fost necesara interventia fortelor de ordine, prezente pentru asigurarea masurilor de ordine publica, pentru a-l scoate din zona pe cel accidentat. La acest moment, se fac demersuri in vederea identificarii agresorului”, se arata in comunicatul Jandarmeriei.

Reamintim ca Gelu Voican Voiculescu a fost trimis in judecata de Parchetul General in luna aprilie in dosarul Revolutiei, alaturi de Ion Iliescu si Iosif Rus (fost sef al Aviatiei Militare). Ceilalti inculpati au murit in timpul instrumentarii dosarului.

In prezent, Gelu Voican Voiculescu este directorul Institutului Revolutiei Romane din Decembrie 1989, o institutie in staful careia il mai regasim pe Ion Iliescu si Emilian Cutean, care se afla sub patronajul Senatului Romaniei.

UPDATE. Agresorul care l-a lovit cu o carja in cap pe Gelu Voican Voiculescu a fost descoperit. Este vorba despre un barbat in varsta de 68 de ani, care va fi  cercetat de Secția 1 Politie Bucuresti sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente. (V.E.)

Leave a Reply