Povestile de succes ale tinerilor care si-au infiintat firme prin Proiectul SIA VEST, implementat de CCIA Timis. Bogdan Racz, solistul trupei Sonatic, a investit in echipamente de sonorizare

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de partener lider al Proiectului „SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale”, continua sa sprijine si sa monitorizeze activitatea start-up-urilor infiintate in cadrul Proiectului.


In prezent, cele 24 de firme nou create au un numar total de 59 de angajati, iar valoarea totala a subventiilor primite este de 3.496.143,01 lei (740.708,26 euro).

Bogdan RACZ, 35 de ani, din Timisoara, solistul trupei Sonatic si actor la Teatrul Thespis, este inca unul dintre beneficiarii finantarii nerambursabile, care de la inceperea  activitatii si primirea primei transe de finantare a reusit sa indeplineasca cu succes indicatorii din planul de afaceri selectat. 

„In luna martie 2019, am infiintat societatea comerciala Prezent Event Production in cadrul proiectului SIA VEST derulat de Camera de Comert Timis. Dintre activitatile permise de codul CAEN 9002 (Servicii suport interpretare artistica), m-am axat pe cele legate de serviciile de sonorizare asigurate pentru evenimente.

Anterior infiintarii start-up-ului, am avut o experienta bogata in activitatea pentru care am solicitat finantare, desfasurata in principal pe cont propriu. Din pacate, de-a lungul anilor, posibilitatea de a achizitiona echipamente de top a fost limitata si de cele mai multe ori am fost nevoit sa inchiriez echipamente de la alti furnizori.

Oportunitatea de a accesa fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea activitatii prin infiintarea unei societati a condus la sansa de a achizitiona echipamentele dorite si, totodata, de a crea, la inceput, doua locuri de munca, pentru mine in calitate de manager, cat si pentru principalul colaborator, in calitate de asistent tehnic.

Privind in urma, dupa aproape un an de la pornirea afacerii, constat cu bucurie ca am reusit sa dublez veniturile anterioare accesarii subventiei, crescand in acelasi timp calitatea serviciilor oferite.

In final, as dori sa mentionez un aspect pe care il consider foarte important, si anume, increderea pe care am dobandit-o in acest tip de programe start-up si beneficiile accesarii lor”, spune managerul Prezent Event Production SRL.

Reamintim ca Proiectul SIA VEST – Suport pentru Initiative Antreprenoriale, derulat de CCIA Timiş in parteneriat cu S.C. GAPA S.R.L., se adreseaza persoanelor cu domiciliul in unul din cele patru judetete ale Regiunii Vest care intentioneaza sa infiinteze o afacere nonagricola in mediul urban.

Proiectul vizeaza stimularea ocuparii si cresterea numarului de locuri de munca prin cursuri de competente antreprenoriale, stagii de practica si activitati de mentorat, crearea si sprijinirea dezvoltarii de noi afaceri in Regiunea Vest care conduc la crearea de noi locuri de munca.

Finantarea este nerambursabila in proportie de  100%. Proiectul este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020. (I.P.)

Nota: Informatii suplimentare la tel. 0732-185.282, e-mail: dbuzatu@cciat.ro, Daiana Mirela Buzatu – Manager de proiect.

 

Leave a Reply