Drumuri periculoase! Poleiul de pe soselele Timisului a facut ravagii. 8 accidente rutiere, o persoana decedata si alte 11 transportate la spital

Poleiul care a acoperit soselele din Timis, joi dimineata, i-a luat prins surprindere atat pe drumari, care ar fi trebuit sa imprastie sare sau nisip, cat si pe conducatorii auto din trafic, care au fost nevoiti sa se deplaseze prudent, pentru a nu iesi in decor.


In ciuda riscului, au existat si soferi grabiti sau neatenti la volan, care au provocat, in doar doua ore, o avalansa de accidente rutiere, in care au fost implicate nu mai putin de 20 de persoane.

“Incepand cu orele 6,30, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, polei pe carosabil, am fost solicitati sa intervenimi la un numar de 8 accidente rutiere produse pe raza judetului Timis. Numarul total de persoane implicate insumeaza 20, dintre care 12 au fost transportate de urgenta la spital. 1 decedata”, a fost radiografia evenimentelor rutiere, transmisa de Elena Megherea, purtatorul de cuvant al ISU Timis.

Din bilantul accidentelor reiese ca unul dintre cele mai periculoase drumuri a fost DJ 592 Buzias – Lugoj, unde o autoutilitara a derapat in afara soselei. Accidentul a provocat 6 victime, dintre care 4 au fost  transportate la spital. Un barbat a intrat in stop cardio-respirator si a fost declarat decedat de medicul echipajului SAJ.

Pe acelasi segment de drum, au mai fost implicate in accidente inca 3 autoturisme, fiind transportate la spital inca 3 victime. Alte drumuri periculoase, joi dimineata, au fost DC 172 Birda – Optatita, unde s-a produs un alt accident rutier, cu un autoturism iesit in decor, apoi cel din Hitias, 1 autoturism cu doua persoane, una fiind transportata la spital, o strada din Timisoara, respectiv Intrarea Plopilor, cu doua autoturisme implicate, in Lugoj, pe str. Tapia, o autoutilitara, sase persoane implicate, trei victime transportate la spital.

Politistii au deschis mai multe dosare penale pentru vatamare corporala din culpa. (Mara Ion)

UPDATE. In urma accidentelor de azi dimineata, politistii au aplicat amenzi firmelor care ar fi trebuit sa tina drumurile in siguranta: SC Tredeco Holding SRL, firma care asigura deszapezirea pe DJ 592, Timisoara – Buzias – Lugoj, sanctionata cu 7.025 lei, iar SC Axo Util SRL, firma care este titulara contractului de deszapezire pe DJ 680, Lugoj – Tapia, cu 3.045 lei. Reprezentantii CJ Timis au anuntat ca vor sanctiona si ei firmele care nu si-au facut treaba…

 

 

 

Leave a Reply