PROROGARE generala. Dosarele aflate pe rolul Judecatoriei Timisoara, neurgente, nu se vor judeca, chiar daca au fost emise citatii! Noile termene vor fi comunicate justitiabililor in timp util

Adunarea Generala a Judecatorilor din cadrul Judecatoriei Timisoara, intrunita in 12.03.2020, a hotarat – in contextul eforturilor privind prevenirea si limitarea efectelor pandemiei determinate de infectia cu Covid-19 – reducerea activitatii de judecata, incepand cu data de 13 martie.


Potrivit unui comunicat de presa semnat de presedinta Judecatoriei Timisoara, Nicoleta Burlacu, se vor judeca doar cauzele urgente.

In materie civila, cauzele se vor solutiona fara citarea partilor, iar in materie penal se vor solutiona doar cauzele cu arestati preventiv si persoane detinute.

Cauzele care se judeca de urgenta vor fi afisate, saptamanal, pe pagina de internet a instantei si la intrarea in incinta Palatului Dicasterial.

“Cauzele avand alte obiecte, nu se vor judeca, chiar daca au fixate termene de judecata si partile au fost citate, acestea urmand a fi amanate, iar partile si participantii incunostintati, in modalitatile prevazute de lege, in timp util”, se mentioneaza in hotararea adoptata de judecatorii Judecatoriei Timisoara.

De asemenea, pana in 31 martie, se suspenda programul de lucru cu publicul la Compartimentul Arhiva si la Biroul de Relatii cu Publicul. Mai mult, primirea actelor procedurale, de la persoanele care nu au posibilitatea sa le trimita prin e-mail, fax sau posta, se va face intr-un singur spatiu, pentru toate instantele de judecata din Palatul Dicasterial, si anume la Registratura Judecatoriei Timisoara, aflata la parterul cladirii.

Zilele in care se pot depune aceste acte, luni, miercuri si vineri, intre orele 9-11. (G.I.)

Leave a Reply