COVID-19 loveste in Guvernul PNL! Premierul interimar Ludovic Orban si ministrii s-au autoizolat, dupa ce senatorul Vergil Chitac a fost depistat pozitiv cu coronavirus

Premierul interimar Ludovic Orban a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca toata conducerea PNL se va izola la domiciliu, iar el va sta la Vila Lac 1, dupa ce senatorul Vergil Chitac (foto 2) a fost diagnosticat cu infectie Covid-19.


“Toti senatorii intra in izolare. Vergil Chitac a fost diagnosticat pozitiv. Avand in vedere ca senatorul a participat la reuniunea Biroului Permanent National, toti membrii BPN se vor izola la domiciliu.

De asemenea, tuturor senatorilor din grupul senatorial li se transmite ca au obligatia sa se autoizoleze. Nu vom astepta ancheta epidemiologica. Solicitam diagnosticarea rapida. Am solicitat Ministerului Sanatatii sa creeaze rapid un mecanism de derulare a anchetelor epidemiologice pentru toti colegii nostri. Tuturor ministrilor li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticati.

In ceea ce ma priveste pe mine, ca premier in exercitiu, ma voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea in continuare toate atributiile exercitate in cele mai bune conditii”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, presedintele Klaus Iohannis a fost informat. “Presedintele trebuie sa ia deciziile care se impun in astfel de situatii. Pentru noi, fundamentala este functionarea tuturor institutiilor statului”, a subliniat Orban.

Asa ca membrii Guvernului care au fost la BEx intra in izolare, deocamdata nu se stie unde, si li se vor preleva probe rapid.

“Ministrii urmeaza, dupa o consultare, sa luam o decizie unde se vor izola pana la asteptarea diagnosticului. Recomandarea mea a fost sa evite orice fel de contact, sa se duca la birourile lor si sa nu aiba contact cu niciun angajat, decat prin telefon sau online, astfel incat sa evite la maximum orice posibilitate de distribuire a coronavirusului. Ei isi vor exercita in continuare atributiile si vor lua deciziile care se impun”, a mai declarat Orban.

In cadrul aceleiasi conferinte, ministrul Sanatatii, Victor Costache, a spus ca au fost comandate 150 de teste pentru a fi verificati cei care au intrat in contact cu senatorul Vergil Chitac.

„Calm. Situatia e sub control. Ati vazut ca niciun pacient nu s-a pierdut pana acum. Ati vazut ca este o infectie virala, trebuie sa ne obisnuim sa traim cu ea, pana la aparitia vaccinului”, a mai spus Costache.

In urma confirmarii de coronavirus la senatorul de Constanta, Vergil Chitac, presedintele va face consultarile cu  partidele prin teleconferinta.

”Avand in vedere situatia actuala, presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a decis sa faca consultarile cu partidele parlamentare, in vederea desemnarii candidatului pentru functia de prim-ministru, prin sistem de teleconferinta”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Senatorul Vergil Chitac, fostul rector al Academiei Navale “Mircea cel Batran” din Constanta, a participat in perioada 17-19 februarie la o intalnire NATO, la Bruxelles, de unde ar fi contactat virusul. Acesta a fost prezent, luni, in Parlamentul Romaniei, dar ce e mai grav, a participat, in 8 Martie, la o petrecere cu aproximativ 400 de femei din comunitatea musulmana.

Vineri a aflat ca este infectat cu Covid-19 si ca a transmis virusul asistenul sau personal, sotiei si fiul sau. Toti contactii sai vor fi evaluati medical si s-ar putea sa mai apara si alte persoane molipsite de politicianul PNL.

“Din pacate, starea de rau pe care am acuzat-o in ultimele zile s-a dovedit a fi cauzata de Coronavirus COVID-19. Voi urma intocmai procedurile Directiei de Sanatate Publica și am incredere ca totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mahnit ca eu, sotia mea și atatia alti oameni din Romania și din lume trecem prin astfel de momente. E o incercare pentru toata planeta”, a transmis senatorul printr-o postare pe Facebook. (Mara Ion)

UPDATE. Deputatul liberal Bogdan Hutuca, coleg de partid si judet cu senatorul Vergil Chitac depistat pozitiv cu COVID-19, a declarat ca s-a autoizolat.

„M-am autoizolat la domiciliu. Cand am aflat ca dl Chitac a fost depistat pozitiv, azi am sunat la DSP. Au plecat acum 15 min de la mine acasa, mi-au luat probe. Astept rezultatul, dureaza cate ore. Nu am absolut niciun simptom, ma simt in forma, sunt bine. Cu dl Chitac m-am intalnit saptamana trecuta, am vorbit la masa despre politica”.

Leave a Reply