Mediul de afaceri din Timis nu resimte acut criza provocata de Covid-19. Conform datelor de la AJOFM Timis, in luna martie s-au facut angajari

Criza economica provocata de coronavirus, care, la nivel national, a dus la suspendarea a peste 800.000 de contracte de munca si concedierea a aproape 160.000 de angajati, nu se resimte acut, deocamdata, si in mediul de afaceri din Timis.


Potrivit datelor furnizate de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Timis, pana in prezent, angajatorii din judet au suspendat circa 2000 de contracte de munca, insa, paradoxal, in luna martie au fost anuntate si incheierea de noi contracte de munca.

“Ca peste tot in tara, ne asteptam la o explozie a concedierilor, a trimiterilor in somaj tehnic, insa, deocamdata, nu s-a intamplat acest lucru. Suntem cu rata somajului tot sub 1 la suta, iar estimarile noastre sunt destul de optimiste, nu cred ca vom depasi cu mult acest nivel.

Suntem in curs de procesare a circa 2000 de cereri de somaj tehnic, insa am observat ca, desi formularele sunt extrem de simple, unii angajatori intampina greutati in completarea acestora. Le da batai de cap descarcarea unor formulare de pe platforma noastra, completarea datelor cu angajatii trimisi in sonaj tehnic, semnatura olografa a reprezentantlui legal al firmei si trimiterea documentelor catre noi. Mai simplu de atat, nici nu se poate”, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Timis, Marcel-Dumitru Miclau. (G.I.)

Leave a Reply