Incident Covid-19! Doi barbati recalcitranti din Timis au fost retinuti de politisti, doar cu focuri de arma, dupa ce au incalcat restrictia militara privind libera circulatie

Doi barbati din Timis s-au ales cu amenzi maxime pentru nerespectarea restrictiilor impuse ca urmare a pandemiei Covid-19, dar si cu un dosar penal pentru ultraj, dupa ce, sambate seara, in jurul orei 23,30, au proferat amenintari si injuraturi la adresa politistilor care i-au oprit pentru control, determinandu-i pe oamenii legii sa traga focuri de arma pentru a-i retine.


Incidentul s-a petrecut pe o sosea din localitatea Foeni, iar oamenii legii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare pentru retinerea indivizilor cercati cu legea. Focurile de avertisment nu i-au intimidat deloc pe cei doi, care au urcat in masina si au demarat in tromba, fiind prinsi, ulterior, pe un camp de la marginea localitatii.

La actiunea de capturare a celor doua persoane violente a participat si agentul sef Valer Kovacs, liderul Sindicatului DECUS Timis, care a relatat pe Facebook cum au decurs ostilitatile, dupa ce masina in care se aflau cei doi a fost oprita pe sosea.

“Ambii pasageri fiind sub influenta bauturilor alcoolice, au inceput sa ameninte cu moartea pe colegii nostri, dupa care au aruncat cu bucati de moloz de pe marginea drumului, in directia politistilor. Ag. Tose si A.s. Radonici au folosit armele din dotare, au executat focuri de avertisment in plan vertical. Persoanele in cauza nu s-au intimidat deloc, s-au urcat la volanul autoturismului si au intrat intr-o curte din apropiere”, povesteste Valer Kovacs.

Desi s-au ascuns in tufele din spatele casei, pe camp, cei doi au fost retinuti de politisti, dupa scotocirea de rigoare, fara sa opuna rezistenta. La actiunea de prindere a participat si un echipaj de la Politia de Frontiera.

“Ambii au fost condusi la sediul politiei din Peciu Nou, soferul a avut o alcolemie de 0,48 mg in aerul expirat si a refuzat prelevarea de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Judetean din Timisoara. Ambii sunt recidivisti, cu numeroase antecedente penale, fiind prezentati procurorului cu propunere de arestare preventiva”, a mai relatat Valer Kovacs. Pe numele celor doi barbati, de 49 si 53 de ani, a fost deschis un dosar penal pentru ultraj, iar soferul va fi cercetat si pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub infleunta bauturilor alcoolice, fara a poseda permis, dar si pentru refuzul prelevarii de probe biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. Ambii au mai fost amendati si cu cate 20.000 lei, pentru nerespectarea interdictiilor privind libera circulatie. (G.I.)

Leave a Reply