Cel mai violent avocat din Baroul Timis, condamnat la 2 ani si sase luni de inchisoare pentru coruptie! Infractorul nu a fost exclus din profesie, ci s-a transferat in Baroul Mehedinti

Prins in flagrant de procurorii DNA in timp ce primea o spaga de 2.000 de euro, in septembrie 2017, avocatul Cosmin Panduru, la vremea respectiva, membru in Baroul Timis, a fost trimis in judecata pentru infractiuni de coruptie.


Potrivit rechizitoriului, banii au fost pretinsi pentru a intervini pe langa un executor judecatoresc, pe care trebuia sa-l determine sa permita persoanei “reprezentate” ca, printr-o modalitate ilicita, sa vanda un imobil, astfel incat respectiva proprietate sa nu mai poata fi supusa procedurii de executare silita.

Ulterior, in acelasi context, in perioada august – septembrie 2017, inculpatul Panduru Cosmin si-a marit pretentiile la 4.000 de euro, din care 2.000 i-au fost remisi efectiv la data de 26 septembrie 2017.

Curtea de Apel Timisoara a tinut cont, probabail, ca avocatii sunt parteneri in administrarea actului de justitie si, la termenul din 8 iunie 2018, la condamnat pe inculpat la doar 2 ani si sase luni de inchisoare, pe un termen de incercxare de 3 ani. De asemenea, i s-au impus obligatiile de a efectua 60 de zile de munca neremunerata in folosul comunitatii la Piete SA sau la Horticultura SA, dar sa frecventeze si programele de reintegrare sociala derulate de Serviciul de Probatiune.

Paradoxal, inainte ca Baroul Timis sa ia in discutie excluderea din profesie a avocatului spagar, acesta a depus o cerere de transfer in Baroul Mehedinti, care a fost solutionata favorabil. Astfel, Cosmin Panduru poate fi vazut, in continuare, in salile de judecata din Palatul Dicasterial, dar ca membru al altui barou.

Sa mai spunem ca pedeapsa de 2 ani si sase luni de inchisoare ar putea fi executata efectiv, daca Cosmin Panduru va fi condamnat intr-un alt dosar, in care este acuzat de ultraj. In 10 aprilie 2017, pe o sosea din Caras-Severin, acesta l-a lovit cu pumnul in plina figura pe Iancu Radu Constantin, politist la Biroul de Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Resita.

Acest dosar a fost retrimis la procurori, dupa ce Curtea de Apel Timisoara a constatat nulitatea absoluta a catorva mijloace de proba, printre care procesul-verbal de consemnare a declaratiei verbale a numitului Panduru Cosmin, incheiat la data de 10 aprilie 2017, dar si declaratiile olografe a doi martori. Un succes indubitabil repurtat de avocatul lui Cosmin Panduru, fostul judecator Arcadie Anastasescu.

De asemenea, in primavara aceluiasi ani, primarul comunei carasene Prigor l-a reclamat pe Cosmin Panduru care l-ar agresat chiar in biroul sau din primarie.

”A intrat in biroul meu si m-am trezit luat la pumni, iar de la loviturile primite am cazut de pe scaun. De jos, m-am uitat si am vazut ca cel care ma lovise nu era altul decat Cosmin Panduru. M-a facut gunoi, m-a scuipat si a plecat. A fost surprins si de camerele de luat vederi si l-au vazut si angajatii primariei”, a mentionat primarul in declaratia data politistilor. De asmenea, un coleg din Baroul Timis l-a acuzat pe Panduru ca l-ar fi luat la bataie.

Potrivit unor surse, avocatul bataus ar avea parte de anumite indulgente si protectii, intrucat ar fi ruda cu fostul inspector sef al IPJ Timis si secretar de stat in Ministerul de Interne, generalul (r) Iosif Panduru…(G.I.)

Leave a Reply