CULISE. Care a fost mesajul prin care seful IPJ Timis a deturnat in favoarea sa scandalul amenzilor declansat de agentul Valer Kovacs. “Sa dam dovada de intelegere fata de persoanele vulnerabile!”

Imediat dupa declansarea scandalului amenzilor Covid-19, cand insusi premierul Ludovic Orban s-a interesat daca la nivelul IPJ Timis exista un plan de amenzi, o competitie a sanctiunilor contraventionale, inspectorul sef Alin Petecel a reusit sa scape din “coltul ringului” printr-o manevra extrem de abila.


Sfatuit, probabil, de socrul sau, colonelul (r) Ioan Roibu, unul dintre cei mai performanti ofiteri care s-au perindat prin echipa de conducere a Politiei Timis, managerul Alin Petecel a transmis subordonatilor un mesaj strategic, care l-a transformat, subit, dintr-un sef care astepta de la politistii din filtre tot mai multe amenzi, dupa cum a dezvaluit agentul Valer Kovacs, intr-un protector al persoanelor vulnerabile.

Ridiculizarea campaniei “Stop amenzilor” a fost asteptata chiar si de Dumitru Coarna, liderul celui mai mare sindicat al politistilor, SNPPC, intrucat acesta a invocat mesajul transmis de Petecel in declaratiile sale publice impotriva lui Valer Kovacs.

Iata mesajul mestesugit de Alin Petecel, care a fost transmis subalternilor, rapid, dupa declansarea scandalui privind amenzile Covid-19 abuzive.

“Asa cum v-am prelucrat la fiecare videoconferinta, insistati pe prezenta si vizibilitatea elementului politienesc in strada, pe dinamismul elementului de dispozitiv. Fiecare masura de natura contraventionala sa fie atent analizata! Sa dam dovada de empatie, condescendenta, respect, intelegere fata de persoanele vulnerabile (batrani, bolnavi, femei gravide, minori…) si fermitate fata de cei care sunt certati cu legea!

Va rog, ca de fiecare data, sa puneti accent pe calitatea si eficienta activitatilor politienesti si in niciun caz pe cantitate. Evaluarea dispozitivului de siguranta publica nu se realizeaza prin prisma numarului de amenzi! Exclus!”. Un gest strategic prin care, trebuie sa recunoastem, Petecel l-a lasat intr-un mare offside institutional pe sindicalistul Valer Kovacs… (V.E.)

Sursa foto: sursadevest.ro

Leave a Reply