AVANSARE. Inca un procuror din Timisoara a fost delegat intr-o functie importanta la varful DNA, dupa ce Gavra Codrin a devenit procuror sef adjunct

La nici o luna de cand au hotarat delegarea procurorului Gavra Codrin, de la DNA Timisoara, in functia de procuror sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie, Sectia pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a decis o alta avansare spectaculoasa a unui magistrat din capitala Banatului.


Astfel, in sedinta din 12 mai, procurorii din CSM au hotarat “delegarea in functia procuror sef al Biroului de combatere a infractiunilor care aduc prejudicii bugetului public din cadrul Sectiei de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie a Directiei Nationale Anticoruptie a doamnei procuror Balan Ionela Crina, incepand cu data de 15.05.2020, pana la ocuparea functiei prin numire, in conditiile legii, dar nu mai mult de 6 luni”.

Asadar, fosta sefa a Parchetului de pe langa Judecatoria Timisoara a reusit, in nici sase ani de cand a fost delegata la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa ajunga la varful combaterii coruptiei din Romania.

Numele procuroarei Ionelei Balan a fost vehiculat in presa, in ultima vreme, legat de clasarea unui dosar de coruptie in care a fost cercetat medicul timisorean Virgil Paunescu, in perioada in care era secretar de stat la Ministerul Sanatatii, “ingroparea” unui dosar penal in care au fost cercetata patroana hotelului Strelitia, din Timisoara, dar si in contextul veniturilor lunare de peste 14.000 de euro obtinute de la stat, impreuna cu sotul sau, Mihai Andrei Balan, fost presedinte al Judecatoriei Timisoara si, in prezent, membru al CSM. 

Potrivit declaratiilor de avere, in 2019, Ionela Balan, in calitate de procuror la Sectia a II-a din DNA, a avut venituri de de 3.732 euro pe luna, in timp ce Mihai Andrei Balan, in calitate de judecator si membri CSM, nu mai putin de 10.519 euro pe luna. (V.E.)

One thought on “AVANSARE. Inca un procuror din Timisoara a fost delegat intr-o functie importanta la varful DNA, dupa ce Gavra Codrin a devenit procuror sef adjunct

  1. Pai de aia a avansat, ca a ingropat dosarele, nu e clar. Justitia e independenta. Sa protejeze infractorii, platita fiind de noi.

Leave a Reply