Cine este sfatuitorul de taina al presedintei Tribunalului Timis. “Sun ori de cate ori vreau sa ma sfatuiesc cu cineva”, recunoaste judecatoarea Adriana Stoicescu

Presedinta Tribunalului Timis a dezvaluit, intr-un mesaj postat pe Facebook, ca, ori de cate ori are nevoie de un sfat in domeniul managementului instantelor de judecata, apeleaza la o persoana speciala, in care are toata increderea.


Este vorba despre Laura Radu, presedinta Tribunalului Bucuresti, despre care sefa justitiei timisene spune ca este un lider adevarat.

“Personal, ori de cate ori vreau sa ma sfatuiesc cu cineva, sun „la Bucuresti”. Pentru ca Tribunalul Bucuresti este o uzina. Cu sute de oameni, ritm infernal, volum imens de activitate. De aceea, ceea ce reuseste sa faca Laura Radu si echipa ei merita toata stima si aprecierea.

Sunt convinsa ca nu multumeste pe toata lumea, dar, ca un judecator ce a trecut prin Judecatoria Sectorului 1 (cea mai frumoasa perioada a vietii mele profesionale) va spun ca instantele din Bucuresti sunt piatra de incercare pentru orice judecator.

Numarul de dosare, complexitatea cauzelor, presiunea media infinit mai mare, toate acestea transforma instantele din Bucuresti in varful de lance al sistemului judiciar. Iar sa manageriezi un „mamut” ca Tribunalul Bucuresti inseamna sa fii un lider adevarat”, spune Adriana Stoicescu.

In opinia sa, justitia a reusiat sa se adapteze la schimbarile pe care le-a adus pandemia de coronavirus, cu ore fixe pentru apelarea cauzelor, fixarea circuitelor prin instante, reducerea aglomeratiei, programarea justitiabililor la arhiva, pentru studierea dosarelor. Tocmai de aceea, spune presedinta Tribunalului Timis, nu poate sa accepte cu indiferenta vocile ridicate impotriva judecatorilor, care fac tot ce depinde de ei pentru ca lucrurile sa mearga bine.

“De aceea, dragi avocati, va rog, nu mai aruncati cu pietre in colegii mei din Bucuresti, chiar daca unele masuri nu vi se par corecte. Ca unul care stie ce inseamna sa fii jude in capitala… respect, colegilor! Laura Radu, ma inclin!”, mai spune Adriana Stoicescu.

Exercitiul de solidaritate al magistratului timisorean cu colegii din Capitala a starnit o replica imediata din partea avocatului Liviu Pacev, din Baroul Timis.

“Problema este de sistem administrativ. Trebuia sa vina “Covidu”, ca sa fie gestionata eficient activitatea instantelor? Cine erau vinovații, nu judecatorii cu conducerea lor? Cam eufemistica postarea, cu respectul cuvenit pentru eforturile prezente. Ar fi fost mai mici, daca nu era, in multe locuri, atata indolenta și ar fi fost un minister serios. Trebuie sa ne civilizam in toate planurile, inclusiv in domeniul justitiei. Fiat justitia!”. (G.I.)

Leave a Reply