CULISE. Cine sunt cei doi judecatori ai Curtii de Apel Timisoara care au sfidat sistemul si l-au trimis la inchisoare pe intangibilul Cristian Careba, fostul director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis

Condamnarea la inchisoare cu executare a lui Cristian Careba, fostul director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, in ciuda faptului ca instanta de fond, Tribunalul Timis, il achitase pentru toate capetele de acuzare, reprezinta inca o dovada ca, zeita dreptatii nu s-a ratacit de tot prin cotloanele sistemului judiciar romanesc.


Aparat de un avocat cu conexiuni discrete prin birourile judecatoresti, sprijinit prieteneste de o judecatoare care-si desfasoara activitatea chiar la Curtea de Apel Timisoara si, mai cu seama, faptul ca este cunoscut ca un apropiat al liberalului Cristian Busoi, toate aceste indicii conturau o anumita paleta de presiuni si acreditau ideea ca judecarea apelului va reprezenta doar o formalitate procedurala si ca se va mentine sentinta Tribunalului Timis.

Cand colo, ce sa vezi, Curtea de Apel Timisoara a admis apelul DNA, a desfiintat sentinta de achitare a instantei de fond si l-a trimis pe infractorul Careba dupa gratii, acolo unde ar fi trebuit sa se afle de mai mult timp, pentru 4 ani si sase luni.

In conditiile in care multi cititori ai Impact Press ne-au solicitat sa facem publice numele judecatorilor care au solutionat apelul si au trimis “pestele cel mare” la inchisoare, suntem in masura sa prezentam aceasta informatie.

Asadar, judecatorii care au sesizat faptul ca abilul Careba a tot reusit sa scape de pedeapsa, beneficiind de anumite favoruri ale sistemului si tot aruncand vina pe altii, in toate dosarele in care a fost trimis in judecata pana acum, au fost Radu Herciu, vicepresedintele Curtii de Apel, si Marinel Florea.

O decizie curajoasa si impotriva sistemului corupt pentru care presedintele completului de judecata, Radu Herciu, ar merita o prelungire a mandatului de vicepresedinte al Curtii de Apel Timisoara, care-i expira in data de 21 august 2020. (G.I.)

One thought on “CULISE. Cine sunt cei doi judecatori ai Curtii de Apel Timisoara care au sfidat sistemul si l-au trimis la inchisoare pe intangibilul Cristian Careba, fostul director al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis

Leave a Reply