ALERTA. O pacienta de la Maternitatea Odobescu din Timisoara, depistat pozitiv cu Covid-19. DSP Timis a declansat o ancheta epidemiologica, fiind testati contactii femeii, printre care si dr. Ioan Sas

Dupa cazurile de Covid-19 descoperite, recent, la Spitalul CFR Timisoara si la Spitalul Municipal Timisoara, o alta unitate spitaliceasca din oras a raportat aparitia virusului.


Este vorba despre Maternitatea Odobescu, unde, ieri, o pacienta care tocmai a nascut, cu o zi in urma, a fost testata pozitiv la noul coronavirus.

Cazul a fost anuntat la DSP Timis, care a declansat o ancheta epidemiologica, fiind testati toti contactii femeii, chiar si medicul ginecolog la cabinetul caruia si-a efectuat ultimul consult, dr. Sas Ioan.

“Pacienta a fost izolata intr-unul din saloanele special amenajate pestru astfel de cazuri, intrucat Maternitatea Bega, care a fost unitate suport pentru Covid-19, a refuzat sa o preia.

Femeia este asimptomatica, dar a fost depistata pozitiv la noul coronavirus, motiv pentru care a fost testata, in primul rand, colega sa de salon, apoi personalul medical care a fost de garda in weekend, dar si medicul ginecolog Ioan Sas, la cabinetul caruia si-a facut un consult de specialitate, saptamana trecuta. In acest moment se asteapta rezultatele testelor efectuate de DSP Timis”, ne-a dezvaluit un angajat al Maternitatii Odobescu.

Reamintim ca, in urma cu cateva zile, o pacienta care a fost internata la Spitalul Municipal din Timisoara a infectat cu Covid-19 nu mai putin de trei asistente, doua infiemiere si alte doua colege de salon. (G.G.)

Leave a Reply