Examenul de admitere la Academia de Politiei incepe, maine, cu proba eliminatorie! VEZI unde vor fi testati candidatii din Timis

Pentru cei aproape 3.000 de candidati inscrisi la concursul de admitere la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti, organizat in 2020, maine incep probele eliminatorii. Pentru prima data, in acest an, candidatii sunt repartizati pe sapte centre zonale pentru sustinerea probelor eliminatorii ale concursului.


Pentru anul universitar 2020 – 2021, au fost scoase la concurs 578 de locuri, repartizate pe facultati, forme de invatamant, bugetate sau cu taxa de scolarizare.

Candidatii vor sustine proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice in perioada 24 – 29 august, iar in zilele de 1 si 2 septembrie este planificata proba de evaluare a cunostintelor.

Etapa de recrutare a candidatilor de catre structurile de resurse umane ale inspectoratelor de politie judetene s-a incheiat. Pana la aceasta data, toti candidatii inscrisi au sustinut inclusiv evaluarea psihologica, in baza unei planificari a Centrului de Psihosociologie al Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru cele 138 de locuri din cadrul Facultatii de Politie, atat pentru forma de invatamant cu frecventa, cat si pentru frecventa redusa, s-au inscris 997 de candidati.

Pentru cele 350 de locuri destinate Facultatii de Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Drept, s-au inscris 1.230 de candidati atat pentru forma de invatamant cu frecventa, cat si pentru frecventa redusa pentru care se percepe taxa de scolarizare.

In acest an, pentru Facultatea de Politie de Frontiera au fost aprobate 25 de locuri pentru care candideaza 253 de persoane. Pentru cele 25 de locuri repartizate Facultatii de Jandarmi s-au inscris 288 de candidati. Totodata, pentru cele 40 de locuri scoase la concurs de Facultatea de Pompieri, s-au inscris 156 de candidati, dintre care 12 sunt femei.

In continuare, candidatii vor sustine proba eliminatorie de evaluare a performantei fizice in perioada 24-29 august, iar in zilele de 1 si 2 septembrie este planificata proba de evaluare a cunostintelor.

De asemenea, pentru prima data, in acest an, candidatii sunt repartizati pe sapte centre zonale pentru sustinerea probelor eliminatorii ale concursului, in functie de arondare:

Adrese locatii sportive pe Centre zonale de selectie

Centrul zonal de selectie Academia de Politie-Sala Polivalenta din cadrul Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti, Soseaua Stefan cel Mare nr. 7-9, sector 2, Bucuresti;-Sala de sport din incinta Academiei de Politie, Aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1, Bucuresti;

Centrul zonal de selectie Dragasani-Sala de sport din Comuna Verguleasa, sat Poganu, Judetul Olt(reper Scoala Gimnaziala cu clasele I-VIII,sat Poganu, comuna Verguleasa);

Centrul zonal de selectie Falticeni-Sala de sport a Primariei Falticeni „Gabriel Udisteanu”, strada Teilor, Falticeni, judetul Suceava;

Centrul zonal de selectie Cluj-Napoca-Sala de sport a Liceului cu program sportiv, strada Arinilor nr. 9, Cluj-Napoca, judetul Cluj;

Centrul zonal de selectie Campina-Sala de sport a primariei orasului Baicoi, orasul Baicoi, strada Republicii nr. 10, judetul Prahova;

Centrul zonal de selectie Oradea-Sala desport a Colegiului economic „Partenie Cosma”, Calea Armatei Romane nr. 1F, Oradea, judetul Bihor;

Centrul zonal de selectie Boldesti -Sala de sport din incinta Scolii de subofiteri de pompieri si protectie civila „Pavel Zaganescu”din Boldesti, strada Poligonului nr. 2, Boldesti –Scaieni, judetul Prahova.

Judetele arondate pentru fiecare dintre centrele zonale de testare:

– Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, site-ul AICI – pentru candidatii din Municipiul Bucuresti si judetele Calarasi, Constanta, Giurgiu, Ialomita, Ilfov, Teleorman, Tulcea, precum si candidatii la frecventa redusa, candidatii ANP si candidatii MApN pentru proba de verificare a cunostintelor;

– Scoala de Agenti de Politie „Vasile Lascar” Campina, site-ul AICI -, pentru candidatii din judetele Brasov, Braila, Buzau, Covasna, Dambovita, Galati, Prahova, Vrancea;

– Scoala de Agenti de Politie „Septimiu Muresan” Cluj-Napoca, site-ul AICI – pentru candidatii din judetele Alba, Bistrita-Nasaud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramures, Mures, Salaj, Sibiu;

Scoala de Pregatire a Agentilor Politiei de Frontiera „Avram Iancu” Oradea, site-ul AICI – pentru candidatii din judetele: Arad, Bihor, Caras-Severin, Satu Mare, Timis;

– Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Dragasani, site- ul AICI – pentru candidatii din judetele: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea;

– Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi „Petru Rares” Falticeni, site-ul AICI -, pentru candidatii din judetele: Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui;

– Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti, site- ul AICI – pentru toti candidatii inscrisi la Facultatea de Pompieri.

Repartizarea si planificarea candidatilor pentru sustinerea fiecarei probe eliminatorii se realizeaza de catre Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Informatiile vor fi postate atat pe site-ul institutiei de invatamant, cat si pe site-urile celorlalte centre zonale.

Rezultatele finale ale candidatilor admisi pe cele 578 de locuri vor fi afisate pe site-ul Academiei de Politiei in perioada 24 – 26 septembrie 2020.

Admitere Academia de Politie 2020 – Reguli pentru candidati

Pentru sustinerea probei de evaluare a performantei fizice, candidatii se vor prezenta in locatiile stabilite si comunicate conform graficului de concurs, cu cartea de identitate/ pasaport, deja echipati cu echipamentul sportiv necesar, cu cel putin o ora inainte de inceperea probei si trebuie sa fie in masura sa comunice personalului de acces codul unic de identificare propriu.

Nu se asigura candidatilor vestiare/ spatii speciale in vederea echiparii /dezechiparii, respectiv a pastrarii obiectelor personale.

Candidatii vor purta masti de protectie de unica folosinta si vor fi supusi triajului epidemiologic(care va cuprinde termometrizare si antecedente personale pe simptomatologie respiratorie).

Triajul epidemiologic nu implica inregistrarea datelor cu caracter personal si consta in:

  1. a) masurarea temperaturii prin termometru non-contact (temperatura inregistrata nu trebuie sa depaseasca 37,3ºC);
  2. b) observarea semnelor si simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventa, stranut frecvent, stare generala modificata).

In cazul in care temperatura inregistrata depaseste 37,3ºC, se recomanda repetarea masurarii temperaturii, dupa o perioada de 2-5 minute de repaus.

Daca se constata mentinerea unei temperaturi peste 37,3ºC sau/si prezenta altor simptome respiratorii, candidatului nu i se permite accesul in incinta.

Proba se executa in tinuta sportiva decenta, adecvata conditiilor specifice oferite de o sala de sport (pantofi de sport, tricou, pantaloni scurti sau trening).

Indiferent de cauze/ motive, pe timpul si dupa sustinerea probei nu se admit reexaminari sau repetari ale parcurgerii traseului practic-aplicativ sau ale obstacolelor din componenta acestuia, contestatii sau vizionari ale casetelor prin care se asigura inregistrarea audio -video a concursului..

Pe timpul probelor sportive este interzis

  • portul obiectelor de orice natura ( lanturi, cercei mari, inele ceasuri, telefoane mobile etc.), care pot constitui surse de accidentare;
  • consumul alimentelor;
  • continuarea executarii exercitiilor dupa incheierea probelor sportive;
  • consumul de medicamente si substante dopante care pot modifica performantele motrice si pot determina alterarea starii de sanatate fizica si psihica, precum si cresterea riscului producerii de accidente. (V.E.)

Leave a Reply