Traficanti de droguri pe filiera Timisoara – zona Clisurii Dunarii, saltati de mascati si dusi la audieri la DIICOT Caras-Severin. Cannabisul, vandut cu 50-70 lei/gram chiar si elevilor de liceu

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Caras-Severin, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara si Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin si politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au efectuat, in cursul zilei de 29 octombrie 2020, un numar de 21 de perchezitii domiciliare, pe raza judetelor Caras-Severin si Timis, la locuintele unor persoane suspectate de savarsirea infractiunilor de trafic de droguri de risc, detinere de droguri de risc in vederea consumului propriu si efectuarea de operatiuni ilicite cu substante susceptibile de a avea efect psihoactiv.


In cauza s-a retinut faptul ca pe raza orasului Moldova Noua si in localitatile din zona Clisurii Dunarii actioneaza mai multe persoane care distribuie droguri de risc si substante susceptibile de a avea efect psihoactiv. In activitatile infractionale au fost atrasi inclusiv minori care au fost folositi pentru predarea drogurilor catre consumatori.

De regula, atat drogurile, cat si substantele susceptibile de a avea efect psihoactiv erau achizitionate de pe raza municipiului Timisoara si revandute, cu sume cuprinse intre 50-70 lei/gram, consumatorilor din zona, inclusiv elevilor de liceu.

In urma perchezitiilor, au fost ridicate, in vederea confiscarii, droguri de risc, sub forma de fragmente vegetale maruntite, impachetate in folii de aluminiu sau pastrate in pungi si borcane, precum si tulpini si muguri de plante uscate, tigarete confectionate artizanal, obiecte folosite la prepararea si cantarirea drogurilor si peste 36.000 de tigarete provenite din contrabanda.

La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Caras-Severin vor fi conduse, in vederea audierii, un numar de 23 de persoane.

Actiunea a beneficiat de sprijinul lucratorilor de politie din cadrul Inspectoratului de Politie al judetului Caras-Severin, al luptatorilor din cadrul Serviciului de Actiuni Speciale Caras-Severin si al jandarmilor din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras-Severin si Gruparii Mobile de Jandarmi “Vlad Voievod” Timisoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale si Biroul de Analiza a Informatiilor Caras-Severin. (DIICOT – Comunicat de presa)

 

Leave a Reply