Anunt important de la RETIM pentru cetatenii localitatilor Giarmata si Cerneteaz (P)

Se aproprie de final perioada de mobilizare in vederea preluarii de catre  compania RETIM Ecologic Service SA a serviciilor de colectare si transport a deseurilor municipale de la locuitorii, societatile comerciale si institutiile publice din comuna Giarmata – localitatile Giarmata și Cerneteaz.


Astfel, incepand cu data de 16 decembrie 2020, RETIM va incepe colectarea efectiva a deseurilor reziduale si reciclabile din cele doua localitati mentionate.

Iata care sunt ultimele informatii necesare , precum si PROGRAMUL DE COLECTARE pe strazi.

De la data primei informari publice – 7 octombrie 2020 – privind intrarea in operare in comuna Giarmata, agentii companiei RETIM au realizat vizite la domiciliile persoanelor fizice si la sediile societatilor comerciale pentru intocmirea noilor contracte de salubrizare.

Procesul de contractare este in cea mai mare parte finalizat, dar exista inca utilizatori ai serviciului de salubrizare care NU au incheiat inca contracte cu noul operator, compania noastra, RETIM Ecologic Service SA.

Instiintam pe aceasta cale ca Regulamentul de organizare si functionare a serviciului public de salubrizare din judetul Timis  prevede obligativitatea utilizatorilor de a incheia contracte numai cu operatorul care are dreptul sa presteze astfel de activitati in aria teritorial-administrativa in care se afla utilizatorul. Neincheierea contractului cu operatorul autorizat pentru colectarea deseurilor are urmatoarele consecinte:

  • Neridicarea recipientelor de colectare a deseurilor – pubela neagra si sacul galben
  • Aplicarea de catre organele abilitate a unei amenzi cuprinse intre 500 si 1000 de lei, conform Legii nr 101/2006.

In vederea incheierii rapide a unui contract de salubrizare, aveti la dispozitie urmatoarele canale:

De asemenea, utilizatorii serviciului de salubrizare – persoane fizice, societati comerciale si institutii publice – au obligatia sa asigure precolectarea separata, in recipientele asigurate de operatorul serviciului, distinct inscriptionate și amplasate in spatii special amenajate, a deșeurilor pe care le-au generat in propria gospodarie sau ca urmare a activitatilor lucrative pe care le desfașoara; “Ghidul de colectare separata” se poate consulta online la urmatorul link https://retim.ro/utile/ghid_tm/

Nerespectarea obligatiei de colectare separata a desurilor va avea urmatoarele consecinte:

Neridicarea recipientelor de colectare a deseurilor – pubela neagra si sacul galben

Aplicarea de catre organele abilitate a unei amenzi cuprinse intre 100 si 300 de lei, conform Legii nr 101/2006.

PROGRAMUL DE COLECTARE LOCALITATEA GIARMATA

Utilizatorilor serviciului de salubrizare din localitatea Giarmata li se vor ridica deseurile reziduale si cele reciclabile in zile diferite.

Deseurile reziduale – PUBELA NEAGRA – vor fi colectate o data pe saptamana separat pe strazi, in zilele de LUNI, MIERCURI si JOI.

Deseurile reciclabile – SACUL GALBEN pentru persoane fizice sau PUBELE și CONTAINERE GALBENE pentru agenti economici– vor fi colectate o data la doua saptamani in ziua de VINERI.

Iata programul pe strazi:

LINK LA FISIERUL PDF PROGRAM GIARMATA

PROGRAMUL DE COLECTARE LOCALITATEA CERNETEAZ

Utilizatorilor serviciului de salubrizare din localitatea Cerneteaz li se vor ridica deseurile reziduale si cele reciclabile in zile de diferite.

Deseurile reziduale – PUBELA NEAGRA – vor fi colectate saptamanal in ziua de MARTI.

Deseurile reciclabile – SACUL GALBEN pentru persoane fizice sau PUBELE și CONTAINERE GALBENE pentru agenti economici– vor fi colectate o data la doua saptamani in ziua de VINERI.

Iata programul pe strazi:

LINK LA FISIERUL PDF PROGRAM CERNETEAZ

Detalii suplimentare gasiti pe www.retim.ro. De asemenea, operatorii serviciului de Call Center RETIM sunt disponibili la numarul +40 374 885 692, de luni pana vineri, intre orele 07 – 19. (I.P.)

 

Leave a Reply