Un nou inspector sef adjunct la IPJ Timis! Biroul Operatiuni Speciale (BOS), noua pepiniera de sefi a sistemului politienesc din Banat

Dupa o perioada in care avansarile in functii la IPJ Timis s-au facut pe baza de lobby de familie sau recomandari de la partid, se pare ca politica de cadre in institutia condusa de inspectorul sef Dan Stoicanescu se intorce, treptat, cu fata catre profesionisti.


Astfel, in noua campanie de promovare a meritocratiei in randul politistilor din Timis se inscrie avansarea, de astazi, in functia de inspector sef adjunct a comisarului sef Liviu Moroianu, fost sef al Biroului Operatiuni Speciale (BOS) Timisoara, unitate de politie aflata in directa subordonare a IGPR.

De altfel, Directia Operatiuni Speciale, profilata pe filaje si interceptari, cu politisti care-si desfasoara activitatea in mod conspirativ, este considerata o unitate de elita a Politiei Romane.

Comisarul sef Liviu Moroianu, alaturi de comisarul sef Aurel Scornea, il vor seconda pe comisarul sef Dan Stoicanescu, actualmente testat pozitiv cu Covid-19, la conducerea IPJ Timis.

In conditiile in care si noul imputernicit la conducerea Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase, comisarul sef Iulian Bita, provine tot din randul politistilor de la BOS, se poate trage concluzia ca aceasta unitate indispensabila pregatirii operatiunilor complexe desfasurata de politisti a devenit noua “pepiniera” de cadre a IPJ Timis.

Iar aceasta mutare a centrului de greutate din zona nepotismelor de sistem in zona profesionistilor nu este chiar un lucru rau… (G.I.)

9 thoughts on “Un nou inspector sef adjunct la IPJ Timis! Biroul Operatiuni Speciale (BOS), noua pepiniera de sefi a sistemului politienesc din Banat

  1. Întrucât afirmați că a fost promovat în această funcție un profesionist, ar trebui să menționați cu ce s-a afirmat Moroianu Liviu în perioada cât a fost subofițer / ofițer la Jandarmerie / Poliție? Mulțumesc!

  2. Domnu’ 1994, la BOS nu ajunge sa lucreze oricine… Liviu Moroianu nu a avut pile si cunostinte, a urcat de la subofiter, la Crima Organizata, apoi la BOS, fara proptele. Stiti ca a fost printre putinii politistii care au adunat informatii, in cartierul Kunxz, dupa agresarea agentului Iliescu? Putin probabil ca la BOS sa ajunga pilele si nepotii, pentru ca acolo e de munca

  3. Și au folosit la ceva informațiile culese de el? Eu nu am insinuat că a fost un jandarm / polițist slab, doar că nu am auzit să se fi afirmat vreodată cu ceva nici pozitiv, nici negativ. Faptul că a fost un lucrător ascultător care și-a văzut de treaba lui nu reprezintă un avantaj. Anghel, înțelegi?

  4. @Anghel Dute la o secție de politie sau un post de politie ca sa vezi munca calificata. Ce candidați a avut în cariera lui? Parca vad ca tot timpul a concurat singur pe post ca și acum de altfel….nu se mai face bine tara asta

  5. @ Luci
    Eu m-am remarcat cu comentarii pe impactpress, fiind mereu preocupat de grija altora. De aia nu am ajuns adjunct al insp sef la ipj tm.

  6. @1994 De dat din gura toți suntem buni..de implicat și făcut lucruri bune mai puțin. Personal nu-l cunosc și oricum nu sunt eu sau alții de aici în măsură să îl evaluăm, nefiind de la igp. Dar având în vedere că știu oameni și echipe foarte profi de la OS, iar pe el văzându-l implicat și la operațiuni în teren, nu stând doar prin birou, rezultă că e un om implicat și îl văd ca fiind o schimbare în bine în conducerea IPJ, față de vechile chipuri și gașca de la conducerea Inspectoratului și a Municipiului. Poate cu venirea lui și cu bagajul de info ar trebui unii șefi de secție urbană să cam tragă linie, că deh…viața de noapte, femeile ușoare, cluburile, combinațiile nu se îmbină bine cu munca de Poliție… (și linia aia e în sens metaforic.. hehe)

  7. @ Luci
    Întrebarea oricărui manager pentru lucrătorii incomozi a fost dintotdeauna ”Cu ce s-a afirmat?”, bineînțeles pentru slugile netrebnice nefiind valabilă aceeași unitate de măsură. Celebra întrebare ”Cu ce s-a afirmat?” ar trebui să se aplice și pretendenților la tron, asta ca să evităm situațiile penibile în care polițiștii sunt evaluați profesional de către infractori sau borfași.
    Un alt aspect, sunt șefi mult mai experimentați dpdv profesional decât Moroianu Liviu, care nu sunt împuterniciți adjuncți ai inspectorului șef.

Leave a Reply