ANCHETA. Un luptator de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a denuntat la DNA acte de coruptie din unitatea condusa de colonelul Remus Cimpan. “Ceva rau mi se poate intampla mie si familiei mele!”

Un luptator din cadrul Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, care o perioada a fost detasat la parcul auto al unitatii, a decis sa se adreseze organelor de cercetare penala, DNA si DGA, pentru a dezvalui o serie de acte de coruptie din unitatea militara condusa, din 2016, de colonelul Remus Cimpan. Numit la conducerea Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara, desi a fost cercetat de parchetul Militar pentru uciderea unui tanar locotenent, in timpul Revolutiei din Decembrie 1989, colonelul Remus Cimpan este acuzat ca tolereaza unele activitati ale subalternilor care, la o verificarte mai atenta, pot fi incadrate la categoria infractiuni.


Plutonierul major Alin Pinciuc a lucrat, o perioada, la parcul auto al unitatii si a reclamat faptul ca, in prezent, oamenii fideli comandantului vor sa-i insceneze furtul unor piese auto.

“A trebuit sa fac plec cu nervii la pamant din curte si cu frica in san ca ceva rau mi se poate intampla mie si familiei mele. Fapt care s-a confirmat: am aflat ca, in continuare, au semnat in locul meu pentru piese si ca vor sa-mi insceneze furtul pieselor lipsa. Am fost urmarit in trafic de autoturisme albe, care au incercat sa ma faca sa fac accident de aprox 5 ori in 7 zile (deci nu e film). De asemenea, vor sa-mi mai insceneze si ceva mai grav (nu va spun ce) fapt ptr. care am luat hotararea sa vin in Bucuresti, la institutiile statului, DNA – DGA”, spune Pinciuc intr-o serie de mesaje telefonice trimise, in 26 si 27 decembrie, colegilor sai de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara.

Reproducem, intocmai, aceste mesaje, urmand sa revenim, in zilele ce urmeaza, cu mai multe detalii despre acest scandal si cu punctul de vedere al conducerii unitatii.

“Va trimit mesajele colegului nostru Plt.maj Pinciuc Alin pe care le-a trimis intregului personal in datele de 26 si 27.12. Pe scurt, Pinciuc, pana la inceputul lunii noiembrie, a fost coleg cu noi, apoi s-a suspendat timp de 1 an, deoarece, in 04.11, a suferit un accident de munca in garajul unitatii in timp ce repara o masina, el fiind incadrat ca luptator si neavand ce sa caute in parcul auto. Nu stim cum s-a finalizat ancheta desfasurata la unitate, dar la scurt timp si-a depus un raport de suspendare si a intrerupt legaturile cu noi toti, pana in datele de 26 si 27.12.2020, cand majoritatea am primit urmatoarele mesaje”, este mesajul primit la redactie de la reprezentantii “Colectivului cinstit al unitatii”.

26.12.2020

“Va salut, domnilor. Va aduc la cunostinta ca biroul parc auto, impreuna cu stiu ei cine, vor sa-mi insceneze furtul unor piese care s-au evaporat ori pe drum spre unitate, ori din unitate.

Sa va explic cum se evapora piesele din unitate: la auto Dacia Logan… se efectueaza revizia (filtre si ulei) cu ocazia asta mai scadem alte 20 piese in aceleasi documente, la aceeasi masina ca poate trebuie pe viitor (cui?… la mine nu ajungeau).

Am semnat de doua ori asa, dar pe urma am refuzat sa mai semnez intrucat eu eram fraierul (asta se intampla la inceput de 2019). Atunci, ce au facut? Au semnat cateva devize in locul meu (sa vezi si sa nu crezi), atunci mi-am pus serios problema ca trebuie sa plec.

Vazand ca nu reusesc sa ma faca sa semnez si ca vad prea multe (acum e tare faza) s-au hotarat sa-l puna pe cdt. de dt. sa semneze ptr. piesele pe care eu le-am schimbat la masini, dar cdt de dt nu a venit niciodata sa ma intrebe ce s-a schimbat la masini si astfel piesele se evaporau.

In momentul de fata, ar trebui sa aveti pe Opelurile Movano acumulatori noi si nu Caranda (oare sunt? …va zic eu ca doar aprox. 8 buc s-au montat, restul pana la 24 nu s-au evaporat).

Pe Loganuri ar trebui sa aveti jante noi achizitionate in septembrie – octombrie 2020 si cauciucuri foarte bune (oare sunt?…va zic tot eu,nu). Toate Loganurile vechi ar trebui sa aiba acumulatori noi (nu au). Si mai sunt multe altele cu piese supraevaluate, distributii etc…

Am uitat – soferul civil, care ar trebui sa conduca, se ocupa de facturi (fictive) de 2 stiu despre ce e vorba, fara a avea drep de semnatura.

Cu toate ca un Domn colonel a dat dispozitie sa fiu lasat sa plec (sa vedeti ce fac hotii), mi-au furat vesta multifunctionala din fiset, combinezonul nou si, de la statie, angajamentul. De asemenea, mi-au schimbat seriile la armament in fisa ptr. ca, apoi, sa faca alta fisa, in care ei sa semneze in locul meu, intrucat eu ma grabeam.

A trebuit sa fac plec cu nervii la pamant din curte si cu frica in san ca ceva rau mi se poate intampla mie si familiei mele, fapt care s-a confirmat: am aflat ca, in continuare, au semnat in locul meu pentru piese si ca vor sa-mi insceneze furtul pieselor lipsa.

Am fost urmarit in trafic de autoturisme albe, care au incercat sa ma faca sa fac accident de aprox 5 ori in 7 zile (deci nu e film). De asemenea, vor sa-mi mai insceneze si ceva mai grav (nu va spun ce) fapt ptr. care am luat hotararea sa vin in Bucuresti, la institutiile statului (DNA – DGA), dar intr-un loc nu e program cu publicul, iar, la DGA, domnul care a raspuns la telefon m-a certat si m-a trimis la Timisoara (SIPI e inchis, minister la fel). Asa ca stau in masina, prin Bucuresti, sa mai incerc, si maine, si poimaine, poate scap de puscarie (sau nu). Voi ce spuneti, fain la parcul auto unde e bani?”

27.12.2020

“Salut. Din discutia purtata, aseara, cu subof. de serviciu de la DNA Bucuresti am dedus (sper ca nu gresit), din intrebarea acestuia ca, daca eu folosesc ceva din curtea unitatii, in timp ce conduceam, am dedus ca e vorba de combustibil (sper ca am inteles bine).

Daca e vorba de combustibilul lipsa din magazia de combustibili, acesta a fost scos din unitate in ziua in care eu schimbam distributia la un Logan al unitatii, si anume, la cel care este taiat capul la surubul de la suportul motor.

Acea zi, din cate stiu, era prima zi de concediu a subof. Iordache, dar acesta a fost la lucru si a scos 1 transport de combustibil cu Peugeot-ul care are bara fata schimbata (fara ornamente) si 2 transporturi cu Peugeot-ul cu Nr civile al comandamentului. Eu pot dovedi ca combustibilul folosit de mine este cumparat. Poate persoanele care m-au supravegheat saptamanile astea vor aproba acest lucru.”

Cei care au decis sa trimita aceste mesaje presei si-au exprimat speranta ca nu se va musamaliza tot, intrucat “Cimpan se tot lauda cu buna relatie ce o are cu conducerea Jandarmeriei si cea a ministerului”. (Vlad Enciu)

One thought on “ANCHETA. Un luptator de la Gruparea de Jandarmi Mobila Timisoara a denuntat la DNA acte de coruptie din unitatea condusa de colonelul Remus Cimpan. “Ceva rau mi se poate intampla mie si familiei mele!”

  1. Pe bune acum! Dacă jigodiile astea ar încerca ceva cu mine, aș lua baioneta la ei! Câte un scaun în cap la fiecare și dorm dup-aia precum puii!

Leave a Reply