21 de migranti din Afganistan au “fortat” frontiera cu Ungaria ascunsi in automarfare cu mobila si electrocasnice

Politistii de frontiera din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Varsand si Nadlac II – judetul Arad, au depistat douazeci si unu de cetateni din Afganistan care au incercat sa treaca ilegal frontiera in Ungaria, ascunsi in automarfare.


In data de 11.03.2021, in jurul orei 11.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Varsand s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de frontiera, pe sensul de iesire din tara, un cetatean bulgar, aflat la volanul unui ansamblu rutier inmatriculat in Slovacia. Acesta transporta, conform documentelor de insotire a marfii, piese auto si mobilier, pe ruta Grecia-Polonia.

In urma efectuarii controlului amanuntit al mijlocului de transport, au fost descoperiti, ascunsi in compartimentul pentru marfa, opt cetateni straini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetari unde, in urma verificarilor, politistii de frontiera au stabilit faptul ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, cu varste cuprinse intre 14 si 23 de ani, solicitanti de azil in Romania.

De asemenea, la Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II, politistii de frontiera au efectuat controlul amanuntit pentru trei ansambluri rutiere conduse de doi cetateni turci si un roman, care transportau profile de aluminiu, recipiente cu lipici si electrocasnice pentru diferite societati din Germania, Polonia si Ungaria.

In urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport au descoperit, in interiorul compartimentului de marfa, treisprezece cetateni straini. In cadrul verificarilor preliminare, politiștii de frontiera au stabilit ca sunt cetateni din Afganistan, cu varste cuprinse intre 12 si 29 de ani.

In toate cazurile, politistii de frontiera efectueaza cercetari in vederea stabilirii intregii activitati infractionale, urmand ca la finalizare sa fie dispuse masurile legale care se impun. (I.P.)

Leave a Reply