Dosarul deseurilor FICTIVE. Patru persoane retinute pentru 24 de ore si o captura uriasa de bani cash, in urma perchezitiilor domiciliare

Prada bogata pentru politisti, in urma celor 24 de perchezitii efectuate, ieri, la persoane si firme din sase judete, printre care si Timisul, banuite ca au consemnat in fals activitati de colectare si reciclare a peste 38 de milioane de kilograme de deseuri de ambalaje, provocand statului un prejudiciu de aproape 5 milioane de euro.


Potrivit unui comunicat al IGPR, in locatiile perchezitionate au fost descoperite mari sume de bani in numerar, respectiv 359.575 de euro, 941.265 de lei si 8.206 USD. Au fost aplicate sechestre asiguratorii atat asupra acestor sume, cat si asupra sumelor de bani aflate in conturile bancare ale acestora.

De asemenea, in vederea recuperarii prejudiciului estimat, in cauza s-au instituit masuri asiguratorii cu privire la bunurile imobile si mobile apartinand persoanelor banuite, de aproximativ 800.000 de euro.

Pentru intregirea probatoriului se efectueaza in continuare activitati procedurale cu persoanele banuite, precum si cu persoanele care au calitate de martor si se analizeaza inscrisurile si bunurile ridicate in urma efectuarii perchezitiilor domiciliare.

In urma celor 24 de perchezitii domiciliare efectuate in municipiul Bucuresti si judetele Calarasi, Dolj, Ilfov, Olt, Prahova si Timis, politistii din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au retinut 4 persoane, pentru 24 de ore, care urmeaza sa fie prezentate instantei cu propunere de arestare preventiva.

In acest dosar, procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals si spalare a banilor. (V.E.)

Sursa foto: arhiva

Leave a Reply