Fabrica de frigidere de langa Timisoara, mistuita intr-un incendiu! Pompierii de la ISU Banat, ajutati de colegi din Arad si Caras-Severin, s-au luptat cu flacarile aproape 5 ore

Interventie de milioane a pompierilor de la ISU Banat, impreuna cu colegi de la inspectoratele din Arad si Caras-Severin, care au fost solicitati, in noaptea de sambata spre duminica, sa salveze de la incendiu fabrica de frigidere Frigoglas, aflata la 16 km de Timisoara.


La locul evenimentului s-au deplasat un numar de un numar de 12 autospeciale de stingere si 37 de salvatori, insa au fost chemati in sprijin si pompieri de la Arad, Caras-Severin si Faget.

Pentru ca incendiul se manifesta cu violenta si exista pericolul sa cuprinda toata fabrica, nu doar hala unde au izbucnit flacarile, pompierilor timiseni li se alatura colegi din Hunedoara si Alba, precum si serviciile voluntare pentru situatii de urgenta din Parta si Sag.

De asemenea, militarii de la ISU Banat au fost nevoiti sa cheme de acasa pompierii aflati in ture libere. Pentru prevenirea unei explozii, au fost scoase in afara zonei periculoase mai multe containere cu substante toxice, printre care cantitati insemnate de lacuri si vopsele.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Timis, incendiul izbucnit la fabrica Frigoglass de langa Timisoara a fost stins, duminica dimineata, in jurul orei 5. Fortele de interventie au mai ramas la locul incendiului pentru a se asigura ca nu mai sunt focare ascunse.

Fabrica a ars in totalitate, fiind afectati aproximativ 10.000 de metri patrati de hale si alte anexe, urmand sa fie facuta si o evaluare a pagubelor. De asemenea, o ancheta va stabili de la ce a pornit focul. (V.E.)

Leave a Reply