Sectia Speciala la un pas de desfiintare, DNA isi mareste efectivele! CONCURS pentru ocuparea a 42 posturi de procuror anticoruptie

In perspectiva desfiintarii Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie (SIIJ), Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis sa suplimenteze numarul de procurori care-si desfasoara activitatea la Directiei Nationale Anticoruptie. Astfel, in sedinta de marti, 8 iunie, Sectia pentru procurori a CSM a hotarat organizarea unui concurs pentru numirea procurorilor cu functii de executie in cadrul DNA.


Concursul vizeaza ocuparea unui numar de 42 posturi de procuror, dupa cum urmeaza:

  • 17 posturi la Structura centrala, din care 8 posturi in cadrul sectiilor care efectueaza urmarirea penala, 7 posturi in cadrul Sectiei judiciare penale si 2 posturi in cadrul Serviciului pentru efectuarea urmaririi penale in cauze privind infractiuni de coruptie savarsite de militari.

  • 25 posturi la serviciile teritoriale, astfel:

Serviciul teritorial Alba iulia – 3 posturi

Serviciul teritorial Brasov – 1 post

Serviciul teritorial Cluj- 2 posturi

Serviciul teritorial Constanta – 1 post

Serviciul teritorial Craiova – 1 post,

Serviciul teritorial lasi – 3 posturi

Serviciul teritorial Pitesti – 4 posturi

Serviciul teritorial Ploiesti – 6 posturi

Serviciul teritorial Suceava -1 post

Serviciul teritorial Targu Mures – 3 posturi

La concurs se pot inscrie procurorii care indeplinesc cumulativ conditiile prevazute de art. 87 alin. 2 din Legea nr. 304/2004 republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si de art. 3 din Metodologia privind procedura de concurs pentru numirea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, aprobata prin I lotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 722 din 20 noiembrie 2018, modificata prin Hotararea Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 122 din 28 februarie 2019, respectiv:

  • sa nu fi fost sanctionati disciplinar

  • sa aiba o buna pregatire profesionala

  • sa aiba o conduita morala ireprosabila

  • sa aiba cel putin 10 ani vechime in functia de procuror sau judecator

Concursul consta in urmatoarele probe:

  • un interviu;

  • o proba avand ca obiect evaluarea a 5 rechizitorii sau a altor acte profesionale alese aleatoriu, precum si a altor acte intocmite de candidati si considerate relevante de acestia, din ultimii 5 ani de activitate.

Calendarul de desfasurare a concursului prevede ca inscrierea candidatilor se face la Consiliul Superior al Magistraturii, cu sediul in Bucuresti, Calea Plevnei nr. 141 B, sector 6, pana la data de 15 iunie 2021, inclusiv. (V.E.)

Leave a Reply