Verdict DEFINITIV al judecatorilor! Profesorii de la UMF Iasi au dreptul sa refuze prezenta la examene a studentilor nevaccinati

Curtea de Apel Iasi a decis, definitiv, ca profesorii au dreptul sa ingradeasca prezenta la examene a studentilor nevaccinati, dupa ce Liga Studentilor Iasi a contestat in instanta o hotarare in acest sens a conducerii Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi.


“Respinge recursul formulat de Taraboanta Mariana, Assami Muna – Silvia si Moroşan Irina – Aurora impotriva sentintei civile nr. 458/2021 pronuntata de Tribunalul Iasi, ca nefondat. Definitiva”, se mentioneaza Hotararea  576/2021 pronuntata in 16.06.202.

Liga Studentilor din Universitatea Al. I. Cuza si cinci studente ale Universitatii de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, au deschis actiunea in instanta, solicitand suspendarea hotararii luate de conducerea institutiei. Decizia Curtii de Apel este definitiva.

Recent, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” din Iasi a decis, printr-o hotarare a Consiliului de Administratie ca nu toti studentii pot intra in sesiune.

Rectorul universitatii a spus ca doar studentii vaccinati impotriva COVID-19, cei care detin un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore inainte sau cei care prezinta o adeverinta ca au fost infectati de virus pot fi primiti in sesiunea de examene din aceasta vara.

Ulterior, peste 2.000 de studenti ai UMF Iasi au semnat o petitie prin care au cerut conducerii institutiei sa abroge masura.

Liga Studentilor s-a solidarizat cu studentii medicinisti si a atacat hotararea in instanta. La UMF Iasi sunt aproximativ 9.000 de studenti. Decizia Curtii de Apel Iasi este definitiva. (V.E.)

Leave a Reply