Clubul Economic Nord American si-a deschis o reprezentanta la Timisoara. “Urmeaza etapa de consolidare a prezentei investitorilor americani in zona noastra”, a anuntat presedintele CJ Timis, Alin Nica

Propunerea transmisa de Alin Nica ambasadorilor SUA, Canadei si Mexicului: Ne dorim ca prima reprezentanta a American Chamber of Commerce in afara Bucurestiului sa fie deschisa la Timisoara.


Ieri, 16 iunie, a avut loc lansarea North American Economic Club Timisoara, club de afaceri ce isi propune sa promoveze si sa sustina business-ul Nord American in zona noastra, dar si sa promoveze interesele investitorilor.

Invitat in cadrul evenimentului, presedintele CJ Timis, Alin Nica, a transmis oamenilor de afaceri americani, cat si ambasadorilor SUA, Canadei si Mexicului in Romania, dorinta institutiei pe care o conduce ca prima reprezentanta a American Chamber of Commerce (AmCham) in afara Bucurestiului sa fie deschisa la Timisoara. In acest sens, presedintele CJ i-a asigurat de sprijinul complet al Consiliului Judetean, precum si al colegilor din administratia publica locala.

„Un pas important catre acest deziderat a fost indeplinit ieri, prin lansarea Clubului Economic Nord American din Timisoara. Luand in considerare puterea economica a judetului, cat si potentialul de crestere a acestuia, o urmatoare logica etapa de consolidare a prezentei investitorilor americani in zona noastra ar fi data de deschiderea unei reprezentante a Camerei de Comert Americane”, a declarat acesta.

Dezideratul nostru este acela de a realiza o strategie unitara de dezvoltare a judetului, cu planuri de actiune concrete si realiste, care sa cuprinda experienta sectorului privat alaturi de cea a administratiei publice locale, precum si opiniile societatii civile si ale mediului de afaceri, a subliniat presedintele CJ, Alin Nica: „Impartasim viziunea Clubului Economic Nord American, care doreste sa promoveze excelenta in parteneriatul romano-american. In calitate de autoritate publica locala, vom lucra in directia dialogului onest si a masurilor ferme in relatia cu mediul de afaceri si cu investitorii.”

SUA reprezinta unul dintre principalii investitori la nivelul economiei romanesti, detinand, conform BNR, un stoc al investitiilor straine de cca. 6 mld. Euro, plasandu-se pe locul cinci in topul investitorilor straini. (CJ Timis)

 

Leave a Reply