Focar de pesta porcina la o ferma Smithfield, din Timis. Vor fi ucise toate suinele din exploatatie, aproape 11.000 de animale

COMUNICAT. “In urma examinarii unor probe prelevate de la porci proveniti dintr-o exploatatie comerciala de suine de la Ferma Nitchidorf 2, apartinand SC Smithfield SRL din localitatea Nitchidorf, judetul Timis, a fost confirmata, de catre Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti, Pesta Porcina Africana.


In cadrul sedintei, convocate astazi, Centrului Local de Combatere a Bolilor, s-a emis o hotarare in baza careia au fost stabilite zonele de protectie si supraveghere din jurul focarului de pesta porcina africana si s-a decis uciderea imediata, sub control oficial si neutralizare a suinelor din exploatatie.

S-a aprobat stabilirea zonelor circulare de protectie si supraveghere de 3 si respectiv 10 km din jurul focarului de pesta porcina africana, dupa cum urmeaza:

Zona de protective (0-3 km) cuprinde localitatea Nitchidorf.

Zona de supraveghere (3-10 km) cuprinde localitatile Silagiu, Buzias, Bacova, Vucova, Blajova, Berini, Tormac, Cadar, Duboz din judetul Timis si localitatile Izgar, Ersig, Vermes din judetul Caras-Severin.

Precizam ca pesta porcina africana nu afecteaza oamenii, neexistand nici cel mai mic risc de imbolnavire pentru acestia, virusul avand, insa, impact la nivel social, din punct de vedere economic.” (Prefectura Timis)

Leave a Reply