Avocata Roxana Iliescu lanseaza noi acuzatii la adresa baietilor destepti care “capuseaza” Colterm Timisoara. “Croseteaza negocieri de functii, pentru a nu se trezi in fruntea companiei, Doamne fereste!, cu un om competent!”

Avocata Roxana Iliescu, consiliera locala la Timisoara din partea PRO Romania, fost vicepresedinte al Consiliului Judetean Timis, lanseaza noi acuzatii cu privire la conducerea companiei locale de termoficare.


„Cam prea multa liniste la Colterm, dar nu va ingrijorati, baietii destepti investiti sa rezolve problemele arzatoare ale societatii, nu stau… croseteaza negocieri de functii si o noua organigrama!”, spune aceasta, intr-o postare pe retelele de socializare.

Aceasta sugereaza ca nu intamplator este lasat sa expire mandatul de director interimar al lui Nenu, consiliul de administratie nefacand niciun demers pentru selectarea unui nou director. „De ce? E simplu… pentru ca mintile “luminate” care orchestreaza mai nou manevrele de la Colterm, NU au avut niciun interes sa aiba loc un concurs pe bune si sa se trezeasca, doamne fereste, in fruntea companiei cu un om competent! Mai mult, dl. Matu (presedintele consiliului de adminstratie – n.r.), un «profesionist» dovedit, se pare ca se vrea Director General si ar fi agreat”, explica consiliera locala.

Roxana Iliescu il mai critica pe Cristian Matu si pentru ca „in loc sa dea declaratii in presa despre situatia de la Colterm sau despre solutii si propuneri pentru redresarea societatii, a dat explicatii despre semnarea Procesului-Verbal de Receptie finala a lucrarilor executate de firma lui, pentru Colterm, dupa investirea lui in functia de conducere a societatii beneficiare”, pentru ca „habar n-are cum se convoaca o AGA la Colterm” si pentru ca „ne-a mintit cu o nonsalanta de nedescris pe tema achizitionarii certificatelor de CO2 si multe altele”.

In legatura cu noua organigrama a companiei, Iliescu aminteste ca „primarul Dominic Fritz o lauda drept «marea» organigrama, afirmand ca «decizia este una care elimina un refugiu si o recompensa pentru diverse servicii politice. Consiliul de Administratie a inceput un proces de transformare masiva a Colterm prin care ne dorim ca aceasta companie sa reduca cheltuielile si sa devina eficienta si stabila. Avand in vedere situatia financiara a societatii, era absoluta nevoie de o reorganizare care sa inceapa de la varf, cu functiile de conducere. Prea multi ani Colterm a fost un refugiu si o recompensa pentru diverse servicii politice, iar acest lucru trebuie sa inceteze imediat. Nu voi permite ca aceasta companie sa fie capusata de diverse interese personale sau de partid»”.

Cum organigrama conceputa in iulie inca nu a fost pusa in aplicare la 1 august, nu ar mai fi fost desfiintate cele trei functii de directori si alte posturi. „Deci, organigrama anuntata cu mare fast printr-un comunicat de presa inclusiv de Primarie, a fost un mare fas”, concluzioneaza Roxana Iliescu. Aceasta cere si o noua adunare generala a actionarilor Colterm, in care sa fie clarificate urmatoarele aspecte:

„- Demersurile facute de CA in vederea demararii procedurii de selectie pentru ocuparea functiei de Director General al societatii (au avut la dispozitie 5 luni);

– Demersurile facute de CA in vederea punerii in aplicare a organigramei votata in sedinta CA din 14 iunie 2021;

– Ce demersuri s-au facut in vederea pregatirii sezonului de iarna 2021-2022/strategia CA-ului in vederea furnizarii apei calde si a caldurii pe timp de iarna/ achizitie materie prima etc;

– Prezentarea de catre CA a demersurilor facute in vederea achizitionarii Certificatelor de CO2 aferente conformarii pe anul 2020 (aprox. 200000), dar si a celor aferente conformarii pe anul 2021, ce au termen limita de plata 30 aprilie 2022;

– Prezentarea de catre CA a Raportului intocmit de catre directorul general Nenu, in baza caruia au blocat, in mod nelegal, prezentarea intregii documentatii intocmita pe OG6/2019 si supunerea la vot in AGA.

Totodata, intrucat termenul limita din 25 iunie a fost depasit, se impune prezenta reprezentantului firmei de avocatura in sedinta AGA, in vederea prezentarii Raportului final ce trebuia intocmit, cu inventarierea patrimoniului Colterm si solutiile juridice de securizare a acestuia.” (Mara Ion)

Sursa: Ziua de Vest

Leave a Reply