Desi pe strazile Timisoarei functioneaza peste 3.000 de semafoare, primaria a lansat o licitatie pentru a mai achizitiona 900 de bucati. Anul trecut, Dominic Fritz il persifla pe Nicolae Robu pe aceasta tema

Desi pe strazile din Timisoara functioneaza peste 3.000 de semafoare, motiv pentru care orasul de pe Bega si-a castigat renumele de Semaforisoara, marti, 31 august, pe sistemul electronic de achizitii publice (SEAP) a fost urcata o noua licitatie a SC Drumuri Municipale Timisoara SA (SDM) pentru achizitionarea de semafoare.


Pentru 900 de astfel de unitati de semnalizare rutiera, destinate atat masinilor, cat si tramvaielor sau pietonilor, SDM este gata sa plateasca pana la 877.500 de lei, fara TVA. Adica, peste un milion de lei…

„Societatea Drumuri Municipale Timisoara SA doreste sa achizitioneze semafoare LED pentru modernizarea intersectiilor vechi de pe raza municipiului Timisoara, inlocuirea celor avariate datorita evenimentelor rutiere si pentru realizarea de intersectii noi, cerute de Primaria Municipiului Timisoara”, se arata in caietul de sarcini.

Conform aceluiasi document, dintre cele peste 900 de unitati cerute, 350 sunt pentru pietoni: 300 clasice, cu doua spoturi, si 50 de galben intermitent. Altele 20, cu patru spoturi, sunt pentru tramvaie. Restul de 550, de diferite diametre ale spoturilor luminoase, sunt pentru masini: 20 cu diametru de 30 de centimetri, 180 cu diametru de 20 de centimetri, 300 cu diametru de 10 centimetri, iar 50 pentru verde intermitent. Toate semafoarele vor trebui sa vina si cu masti cu simbol care pot fi inlocuite usor, in caz de reconfigurare a intersectiilor.

Tot in acest an, in ianuarie, SDM a atribuit un alt contract pentru semafoare LED, dupa o licitatie pornita la mijlocului lui septembrie 2020. Pretul estimat la deschiderea licitatiei a fost de 943.500 de lei, insa s-a ajuns la 830.322 de lei, ambele valori fiind fara TVA.

Singura diferenta fata de actuala licitatie este la numarul de semafoare de tramvai: 50 atunci, 20 acum. Intre timp, SDM a mai lansat o licitatie pentru „stalpi de semaforizare si indicatoare si alte ansambluri metalice conexe”, care a pornit de la 648.000 de lei si se incheie pe 3 septembrie. O alta procedura, strict pentru panouri de indicatoare, a fost anulata.

Reamintim ca, in 18 septembrie 2020, Dominic Fritz – pe atunci candidatul USR-PLUS la Primaria Timisoarei – a persiflat tentativa primarului Nicolae Robu de a suplimenta numarul de semafoare din oras.

„Nicolae Robu s-a gandit sa va faca o bucurie inainte de alegerile din 27 septembrie si sa mai cumpere inca 1000 de semafoare. Ceea ce ne duce la un numar de 4000 de semafoare, de vreo 4 ori mai mare decat in Cluj”, a scris Fritz pe pagina sa de Facebook. (Mara Ion)

Leave a Reply