Doua sabii in teaca PNL! Florin Citu a vorbit la Timisoara despre posibila tradare a intereselor partidului de catre liderul Ludovic Orban

Premierul Florin Citu a afirmat, sambata, la Timisoara, ca gestul presedintelui PNL, Ludovic Orban, de a face “tot posibilul” – in calitatea sa de presedinte al Camerei Deputatilor – ca motiunea USR PLUS AUR sa fie dezbatuta cat mai repede, ar fi o “actiune bizara”


“Este o actiune bizara ca presedintele PNL sa faca tot ce e posibil ca motiunea depusa de USR PLUS AUR sa fie dezbatuta. Este o actiune bizara, cred ca fiecare raspunde in fata propriei constiinte”, a raspuns Florin Citu, unei intrebari a presei daca se simte “tradat” de faptul ca Ludovic Orban a convocat, vineri seara, o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Camerei si Senatului, in vederea stabilirii calendarului de dezbatere a motiunii de cenzura.

Totodata, Ludovic Orban a fost criticat si de catre europarlamentarul liberal Rares Bogdan, prim-vicepresedinte al PNL, sustinator al lui Florin Citu in competitia interna din partid, care a declarat, la Timisoara, ca Orban ar fi trebuit sa isi delege atributiile catre un vicepresedinte al Camerei, pentru a nu se interpreta ca isi doreste sa se mearga “pe repede inainte” cu procedura motiunii de cenzura.

“Nu vreau sa cred ca Orban a tradat, nu cred ca trebuia sa-si anuleze programul, este bizar ca presedintele Camerei Deputatilor de la partidul impotriva caruia se depune motiunea sa stea sa astepte, sa ia act de motiunea domnilor Simion, Barna si Ciolos.

Trebuia sa aiba decenta sa-si delege atributiile catre doamna Pruna de la USR, pentru a nu exista niciun fel de suspiciune rezonabila ca domnia sa vrea sa mearga pe repede inainte cu procedura motiunii de cenzura. Alina Gorghiu ar fi trebuit sa faca convocarea, a fost delegata de presedintele Senatului Anca Dragu care este plecata in strainatate, Alina Gorghiu nu a facut-o”, a afirmat prim-vicepresedintele Rares Bogdan, care a adaugat ca acestea sunt “chestiuni dureroase” pentru Partidul National Liberal.

Bogdan a afirmat ca inca spera ca Orban este de buna credinta si ca “nu va face jocul” USR PLUS si AUR.

“Vreau sa cred inca in buna credinta a domnului Orban, desi ultimele date imi confirma ca lucrul acesta este tot mai complicat si mai greu (…) Prin votul care s-a dat, PNL a aratat ca este extrem de unit in spatele premierului. In mod normal, atunci cand ai o agresiune externa sau ai agresiunea unora bazata pe neadevaruri trebuie sa strangi randurile – si intr-o familie, intr-un oras, intr-o organizatie. Noi vrem sa credem ca domnul Orban ne va sprijini in acest demers si nu ne va incurca, nu va face jocul AUR si USR-PLUS”, a mai afirmat Rares Bogdan.

Premierul a dat asigurari ca guvernarea merge mai departe si ca, in cazul in care ministrul Cristian Ghinea va parasi Guvernul, va prelua el conducerea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene pentru a se asigura ca PNRR va fi adoptat. De asemenea, a mai declarat ca nu a crezut ca episodul Dragnea, care si-a dat jos propriul Guvern, va reveni vreodata, dar ca asteapta ca cei de la USR PLUS sa revina la masa coalitiei de guvernare, chiar si dupa depunerea motiunii de cenzura impotriva Guvernului deoarece aceasta este solutia de guvernare. (Mara Ion)

Leave a Reply