Festivalul de muzica, traditii si obiceiuri de Craciun organizat de ISJ Timis si Liceul de Arta “Ion Vidu”, la o noua editie (P)

Inspectoratul Scolar Judetean Timis impreuna cu Liceul de Arta „Ion Vidu” marcheaza inceputul sarbatorilor de iarna cu editia a X-a a Festivalului de muzica, traditii si obiceiuri de Craciun, desfasurat in perioada 13-17 Decembrie 2021, in Sala de concerte „Mihai Perian” a Liceului de Arta „Ion Vidu” din Timisoara.


Directorul Liceului de Arta, prof. dr. Daniel Zah, coordonatorul Festivalului, alaturi de directorul adjunct prof. Patricia Vlad, afirma: „In aceasta perioada, vor fi interpretate cu daruire de elevii nostrii, condusi cu maiestrie de colegii profesori, colinde traditionale romanesti, cantece de iarna, colinde clasice si moderne, in stiluri muzicale diferite.  Toate acestea contribuind la magia unei stari de spirit plina de compasiune, bunavointa si bucurie, caci ce ar inseamna Craciunul fara muzica, fara colinde.”

Festivalul va cuprinde trei evenimente muzicale:

Recital de colinde, Luni 13 Decembrie 2021, ora 18. Vor interpreta colinde elevii sectiei canto clasic al Liceului de Arta „Ion Vidu”, alaturi de Orchestra Simfonica a claselor VII-VIII, condusa de prof. Lucian Onita.

Spectacol de colinde traditionale romanesti, Marti 14 Decembrie 2021, ora 18,30. In program sunt incluse colinde traditionale romanesti, cu dorinta de a  promova folclorul autentic, traditiile si obiceiurile de iarna. Vor canta elevi ai sectiei de arta vocala traditionala  si Ansamblul folcloric al Liceului, coordonati de prof. Rodica Cantar.

Ultimul eveniment al Festivalului este un Concert de colinde, Vineri 17 Decembrie 2021, ora 18. Vom audia un concert de muzica corala si instrumentala, pe scena urcand Corul pe voci egale, dirijor prof.dr. Maria Gyuris si Orchestra de suflatori Vidu Band, dirijor prof. Ilie Obersterescu.

Inregistrarea concertelor vor fi postate pe pagina oficiala de facebook si youtube a institutiei de invatamant: „Liceul Ion Vidu”, in 21,22,23 Decembrie 2021, orele 18. (I.P.)

Leave a Reply