De ce trebuie sa stea in carantina persoanele nevacinate care sosesc in Romania? Ministerul Sanatatii, explicatii prin care combate teoria anticorpilor naturali

Ministerul Sanatatii a prezentat motivele pentru care persoanele nevaccinate sau care nu au trecut prin boala COVID-19 in ultimele sase luni trebuie sa stea in carantina la sosirea in Romania.


„Diferenta dintre o persoana vaccinata sau care a avut Covid-19 in ultimele 6 luni si o persoana care nu s-a aflat in niciuna dintre cele doua situatii consta in lipsa totala a protectiei fata de infectie la cea din urma”, transmite Ministerul Sanatatii printr-un comunicat de presa.

Persoanele nevaccinate, care nici nu au trecut prin boala, au cel mai mare risc de a se infecta, este justificarea oferita de Ministerul Sanatatii.

„O persoana total neprotejata are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR in perioada asimptomatica in cazul acestor persoane este mai putin concludenta, deoarece in zilele care urmeaza testarii, acea persoana poate sa dezvolte simptomatologie specifica Covid-19.

La persoanele cu un anumit grad de protectie, conferita de vaccin sau de trecerea prin boala, posibilitatea imbolnavirii este mult redusa iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

Chiar si in cazurile rare in care si vaccinatii si fostii bolnavi se infecteaza cu o noua tulpina, protectia pe care o au deja face ca organismul lor sa se apere eficient si contagiozitatea lor sa fie redusa, ceea ce nu se intampla in cazul persoanelor total neprotejate”, este mesajul Ministerului Sanatatii.

Sunt exceptate de la masura carantinarii persoanele care vin in Romania pentru ca au de sustinut examene, cei care prezinta rezultatul unui test PCR, dar si angajatii vaccinati din sistemul de aparare sau de ordine publica, daca sunt vaccinati, si vin in interes profesional.

Persoanele vaccinate sau trecute prin boala nu vor fi supuse carantinarii. (G.G.)

Leave a Reply