Comisar sef de la Politia de Frontiera Timisoara, plasat sub control judiciar in dosarul de coruptie privind protejarea retelelor de trafic de migranti

Un judecator de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti s-a pronuntat, astazi, asupra cererii procurorilor DIICOT Structura Centrala de arestare preventiva a patru inculpati, retinuti in urma descinderilor, de ieri, la sediul Politiei de Frontiera Timisoara.


Este vorba despre comisarul sef Dan Chioreanu, aflat la conducerea Biroului de Prevenire si Combatere a Migratiei Ilegale si Infractionalitatii Transfrontaliere din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera (STPF) Timis, agentul Patricia Chisiu, lucrator la compartimentul sprijin operativ, care asigura protectie unei alte grupari de traficanti de migranti, dar si doua persoane implicate in traficul de persoane.

In urma dezbaterilor, instanta a hotarat ca atat politistii de frontiera, cat si cei barbati acuzati de trafic de persoane sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar. Decizia nu este definitiva, urmand ca o eventuala contestatie a procurorilor sa fie solutionata de Curtea de Apel Bucuresti.

Reamintim ca in acest dosar se fac cercetari pentru constituire de grup infractional organizat, luare de mita si divulgare de informatii nedestinate publicitatii. Politisti de frontiera sunt acuzati ca, nu numai ca nu combateau traficul de migranti, care se afla intr-o rapida expansiune in vestul tarii, ci chiar ofereau protectie gruparilor de crima organizata implicate in acest gen de infractiuni, primind in schimb sume importante de bani. (V.E.)

Sursa foto: pressalert.ro

Leave a Reply