Sirena de alarmare din zona centrala a Timisoarei, scoasa din uz exact in momentul in care s-a marcat trecerea a 32 de ani de la eliberarea de sub regimul comunist

Sirenele de alertare a populatiei din Timisoara au fost activate, astazi, la ora 12, ca in fiecare an, in 20 decembrie, pentru a marca momentul, petrecut cu 32 de ani in urma, cand capitala Banatului a devenit „primul oras liber de comunism din Romania”.


O defectiune tehnica aparuta in mod inexplicabil a scos din functiune unul dintre dispozitivele de alertare,  astfel ca au functionat numai 10 sirene dintre cele 11 ale orasului, iar cea care a ramas muta a fost tocmai cea din Piata Victoriei. Locul unde au fost impuscati zeci de eroi ai Revolutiei.

Desi momentul a fost organizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Timis, de mentenanta celor 11 sirene se ocupa Primaria Timisoara, prin serviciul voluntar de situatii de urgenta. Nici reprezentantii municipalitatii nu stiu exact motivul pentru care sirena din centru nu a pornit. Cu doar cateva ore in urma, la teste, aceasta ar fi functionat.

„Ne exprimam regretul cu privire la defectiunea tehnica din cauza careia sirena din zona centrala a orasului nu a sunat in acest an, conform programului. Sirena din centru a fost testata in aceasta dimineata la ora 10 si era functionala. La ora 12 au fost pornite toate cele 11 sirene din oras, care au functionat, cu exceptia celei din Piata Victoria. Aceasta este una dintre cele mai vechi sirene, iar defectiunea tehnica este in curs de remediere”, transmite Serviciul Comunicare al Primariei Timisoara. (I.P.)

Leave a Reply