Tabara cu militari americani in Botosani, in apropierea granitei cu Ucraina, unde s-a instalat un radar pentru supravegherea spatiului aerian

O tabara militara a fost instalata, peste noapte, in comuna Suharau din judetul Botosani, in apropierea granitei cu Ucraina. In zona a fost instalat inclusiv un radar militar mobil pentru a supraveghea spatiul aerian.


Este vorba despre un convoi militar care a tranzitat, miercuri seara, municipiul Suceava si s-a indreptat spre judetul Botosani. Convoiul s-a oprit in comuna Suharau, in marginea unei paduri, acolo unde a fost instalata tabara militara.

Incepand de miercuri, in judetele Suceava si Botosani martorii oculari au semnalat mai multe activitati cu caracter militar. Un elicopter Sikorsky UH-60M Black Hawk si un avion militar au survolat spatiul aerian al judetului Suceava si zona de frontiera cu Ucraina.

Elicopterul a aterizat in zona Vamii Siret, iar patru militari americani au observat imprejurimile de la sol. Aeronavele s-au intors apoi la baza Mihail Kogalniceanu, scrie stirisuceava.net.

Activitatile militare din nordul tarii au loc in contextul situatiei tensionate de la granita Ucrainei cu Rusia. (I.P.)

Leave a Reply