Detinutii cu experienta militara, eliberati din inchisoare de presedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru a se alatura luptei impotriva fortelor ruse

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a decis luni sa elibereze detinutii cu experienta militara pentru ca acestia sa se alature luptei impotriva fortelor ruse care au lansat in urma cu cinci zile o ofensiva impotriva Ucrainei, transmite EFE, potrivit Agerpres.


“Oricine se poate alatura luptei impotriva ocupantilor trebuie sa o faca. Nu a fost o decizie usoara, din punct de vedere moral, dar este utila din punctul de vedere al protectiei noastre.

In conformitate cu legea martiala, participantii la ostilitati, ucraineni cu experienta reala de luptam vor fi eliberati din inchisori si-si vor putea ispasi pedepsele in locurile cele mai periculoase ale razboiului. Cheia acum sta in aparare”, si-a justificat decizia Zelenski.

Intr-o noua inregistrare video, difuzata cu putin inaintea inceperii negocierilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, Zelenski a declarat: “Cand mi-am anuntat candidatura, am spus ca fiecare dintre noi este presedinte. Pentru ca toti suntem raspunzatori de statul nostru. De frumoasa noastra Ucraina. Si acum fiecare dintre noi s-a transformat intr-un luptator”. (I.P.)

Leave a Reply