PE SURSE. Fostul politist Dragan Ilin, denunt penal impotriva unuia dintre fostii sai sefi din cadrul IPJ Timis. “Incearca sa obtina o injumatatire a pedepsei”

Fostul agent de politie Dragan Ilin, care a reclamat abuzurile procurorilor DIICOT Timisoara la fosta Sectie de Investigare a Infractiunilor din Justitie, continua sa fie un personaj extrem de incomod pentru persoanele din jurul sau, chiar si pentru fostii sai sefi din cadrul IPJ Timis.


Potrivit unei surse judiciare, Dragan Ilin – care este cercetat pentru marturie mincinoasa si favorizarea faptuitorului, dupa ce a ascuns anumite informatii referitoare la gruparea interlopa condusa de Lucian Boncu – a facut un denunt penal impotriva unuia dintre sefii importanti din IPJ Timis.

Este vorba despre comisarul sef Florin Turnagiu (foto 2), seful Serviciului Politie Rutiera, care se poate astepta sa fie audiat de procurori in legatura cu anumite decizii sau fapte din perioada in care era seful Sectiei 2 Politie si seful direct al agentului Dragan Ilin.

In conditiile in care fostul politist este recunosct pentru obiceiul sau de a inregistra clandestin anumite discutii, pentru a se proteja sau pentru a-i avea la mana pe unii sefi sau colaboratori, exista riscul ca si Florin Turnagiu sa fi “picat” pe tehnica avuta la purtator de Dragan Ilin.

“Nu este exclus sa asistam la un denut penal, formulat in conformitate cu art. 19 din Legea 682/2002, prin care Dragan Ilin doreste sa beneficieze de reducerea la jumatate a limitei pedepsei in dosarul in care este cercetat de procurori”, ne-a lamurit un avocat.

Intrebat daca se confirma informatia privitoare la acest denunt, Dragan Ilin nu a negat informatia, ci doar ne-a transmis ca “vorbim cand ne vedem la o cafea”.

Pana atunci, nu putem decat sa observam agitatia starnita la varful IPJ Timis, fostii sefi ai politistului denuntator incercand sa aiba o discutie confidentiala cu acesta, pentru a-l convinge sa faca bine, pentru a nu fi rau… (V.E.)

Leave a Reply