Reactia ambasadorului Valeri Kuzmin, dupa incidentul violent de la poarta sediului Ambasadei Rusiei in Romania. „De fapt, a avut loc un atac terorist!”

Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar si plenipotentiar al Rusiei la Bucuresti, a declarat ca incidentul in care o masina s-a izbit in portile misiunii diplomatice ruse de la Bucuresti ar putea fi numit, ”practic”, un ”act terorist”.


In aceasta dimineata, activistul Bogdan Draghici, presedintele Asociatiei TATA – condamnat, marti, la 15 ani si 4 luni de detentie de catre Judecatoria Sectorului 2, pentru ca si-ar fi abuzat fiica vitrega – a intrat cu masina in poarta principala a Ambasadei Rusiei la Bucuresti.

In momentul in care jandarmii care pazeau intrarea Ambasadei Rusiei s-au apropiat, Bogdan Draghici a strigat ceva, apoi si-a dat foc, iar viata sa nu a mai putut fi salvata.

Presedintele Comitetului de Ancheta rus – Aleksandr Bastrakin – a ordonat Directiei Principale de Investigatii din cadrul acestei structuri de pe langa Parchetul rus sa ancheteze toate circumstantele acestui incident, a anuntat serviciul de presa al institutiei.

”Pentru stabilirea detaliilor incidentului, seful Comitetului de Ancheta a dispus ca anchetatorii sa ceara Ministerului rus de Externe informatiile necesare pentru investigarea datelor”, au transmis reprezentantii serviciului de presa, citati de Agerpres.

Valeri Kuzmin: ”Sunt multe circumstante care fac acest incident mai greu de inteles”

Ambasadorul Valeri Kuzmin considera ca acest incident ar putea fi considerat un ”atac terorist”, numai ca isi nuanteaza declaratia si afirma ca exista, totusi, ”circumstante care fac acest incident mai greu de inteles”.

”De fapt, a avut loc un atac terorist in aceasta dimineata devreme, desi sunt multe circumstante care fac acest incident mai greu de inteles”, a declarat Valeri Kuzmin pentru postul de televiziune Rossia-24.

In acelasi timp, Valeri Kuzmin mai spune ca atmosfera ar fi foarte ”tensionata” la Ambasada Rusiei, in ultima perioada – in contextul conflictului din Ucraina – iar pe adresa de e-mail a ambasadei sosesc mesaje amenintatoare.

”Atmosfera care se instaleaza treptat aici este foarte tensionata. Ambasada a primit in mod repetat amenintari directe prin e-mail ca va fi «aruncata in aer»” a mai spus ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti.

Ambasada Rusiei: ”A comis acest act sub influenta unei explozii de isterie anti-rusa”

Pe pagina de Facebook a Ambasadei Rusiei la Bucuresti a fost postat si un mesaj din care reiese ca Bogdan Draghici ar fi comis acest ”act” fiind ”sub influenta unei explozii de isterie anti-rusa”.

In acelasi timp, Ambasada Rusiei la Bucuresti neaga, din nou, implicarea soldatilor rusi in masacrul de la Bucha, Ucraina, transmitand ca – de fapt – vinovati sunt ”nationalistii ucraineni” care ar fi ”masacrat civili” pentru a indrepta un deget acuzator catre Rusia.

”Privind incidentul langa Ambasada Rusiei in Romania din 6 aprilie 2022. Ambasada isi exprima profundele condoleante rudelor si prietenilor barbatului care si-a dat foc in masina dupa incercarea esuata de a lovi portile Ambasadei Rusiei in Romania.

Trebuie sa afirmam cu regret ca oricare ar fi motivele soferului, nu exista nicio indoiala ca acesta a comis acest act sub influenta unei explozii de isterie anti-rusa in legatura cu o provocare regizata in orasul Bucea. In acest mic oras ucrainean, nu departe de Kiev, abandonat de armata rusa in urma acordurilor incheiate la Istanbul pe 30 martie, nationalistii ucraineni au masacrat civili, punand vina pe personalul militar rus.

De fapt, persoana respectiva a devenit victima unei propagande militare nestapanite a regizorilor neo-nazisti aflati la putere la Kiev si a patronilor lor occidentali, care, fara sa astepte rezultatele unei examinari medico-legale si ale marturiei martorilor oculari, au lansat o campanie impotriva Federatiei Ruse pe fundalul desfasurarii operatiuni militare speciale in Ucraina”, s-a transmis de catre Ambasada Rusiei la Bucuresti, pe pagina de socializare.

Sursa: gandul.ro

Leave a Reply