16 kilograme de cannabis si 600 grame de cocaina, captura procurorilor DIICOT de la trei traficanti de droguri care “importau” marfa de la Barcelona

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Serviciul Teritorial Cluj au dispus, ieri, retinerea pentru o perioada de 24 de ore a trei inculpati, care sunt cercetati pentru savarsirea infractiunilor de trafic international de droguri de risc si trafic intern de droguri de risc si de mare risc.


In cauza s-a retinut ca, din toamna anului 2021 pana in vara anului 2022, cei trei inculpati au achizitionat, detinut si comercializat droguri de risc si de mare risc consumatorilor din judetele Cluj, Mures si Dolj.

De asemenea, s-a retinut ca la sfarsitul lunii mai 2022 unul dintre inculpati, in baza unei intelegeri prealabile cu alt inculpat, s-a deplasat in Spania, in zona Barcelona, de unde a procurat cantitatea totala de 13,88 kg canabis. Drogurile au fost introduse in Romania prin intermediul unei firme de coletarie cu punct de lucru in Barcelona – Spania, fiind preluate de inculpati in municipiul Cluj – Napoca.

In urma perchezitiilor domiciliare efectuate la data de 02.06.2022 au fost descoperite si ridicate cantitatile de aproximativ 16 kilograme de canabis si 600 grame de cocaina, 2 grindere, 85 de pungi cu urme de substante, 233 de pungi prevazute cu ziplock goale, precum si sumele de 14.200 de lei, 500 de euro si 400 de dolari.

In cursul zilei de astazi urmeaza sa fie sesizat judecatorul de drepturi si libertati cu propunere de luare a masurii arestului preventiv fata de cei trei inculpati.

Actiunea a beneficiat de sprijinul ofiterilor din cadrul B.C.C.O. Cluj -Napoca si al jandarmilor din cadrul jandarmilor din cadrul Brigazii Mobile de Jandarmi Cluj – Napoca.
Suportul de specialitate a fost asigurat de catre Directia Operatiuni Speciale. (I.P.)

Leave a Reply