Perchezitii la IPJ Alba! Legaturile sefilor din politie cu ”mafia lemnului”, investigate de procurorii DNA intr-un complex dosar de coruptie

Procurorii DNA au descins, in aceasta dimineata, la sediul Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Alba si la alte 10 posturi de politie din judet, unde s-au efectuat perchezitii intr-un dosar de coruptie in care sunt vizati mai multi politisti care ar fi oferit protectie afaceristilor implicati in “mafia lemnului”. Alte 40 de perchezitii au vizat persoane fizice si juridice.


Este vorba despre cea mai mare investigatie a DNA Alba Iulia, din ultimii ani, fiind vizati atat sefi din politie, cat si functionari publici si oameni de afaceri din domeniul exploatarilor forestiere.

Procurorii au dovezi ca o parte dintre ei ar fi primit mita sau ar fi comis fapte de abuz in serviciu pentru a nu isi indeplini sarcinile de verificare, prevenire si control a traficului de masa lemnoasa.

De asemenea, politistii sunt suspectati ca ar fi oferit protectie unor firme care taiau ilegal lemn, iar aceste firme accesau fonduri europene.

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Alba Iulia efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate coruptiei si de fraudare a fondurilor europene, comise in cursul anilor 2021 si 2022.

In cursul zilei de 09 iunie 2022, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, se efectueaza perchezitii domiciliare in 50 de locatii situate pe raza judetului Alba, din care 10 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand domiciliile unor persoane fizice si sediile unor societati comerciale”, se arata intr-un comunicat emis de DNA.

Potrivit unor surse juridice, institutiile publice sunt IPJ Alba si cateva sedii de politie din judet. In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Inspectoratului General al Politiei Romane, Directiei Generale Anticoruptie, Directiei de Operatiuni Speciale si Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane. (V.E.)

Foto: arhiva

Leave a Reply