Peste 600 de autovehicule abandonate pe strazile Timisoarei, ridicate in urma actiunilor politistilor locali, in primele sase luni ale anului

Problema autovehiculelor abandonate pe raza municipiului Timisoara ramane una de actualitate, politistii locali actionand permanent pe aceasta linie, pentru eliberarea locurilor de parcare din cartierele municipiului.


Astfel, de la inceputul acestui an au fost introduse in baza de date a Politiei Locale – fie ca urmare a sesizarilor de la cetateni, fie in urma constatarilor efectuate in teren de politistii locali – un numar de 915 astfel de autovehicule.

Dintre acestea, in urma verificarilor, s-a stabilit ca 156 nu este incadreaza la prevederile Legii 421/2002 privind autovehiculele abandonate si fara stapan. Au fost aplicate peste 700 de somatii, in urma carora 618 autovehicule au fost ridicate de pe domeniul public fie de catre proprietari, fie cu sprijinul Timpark.

De asemenea, au fost intocmite 275 de dispozitii de declarare a abandonului si de trecere a acestor autovehicule in proprietatea unitatii administrativ-teritoriale.

Reamintim ca potrivit Legii 421/2002, pentru a fi considerat abandonat un autovehicul trebuie sa se afle in acelasi loc de cel putin 6 luni.

Cetatenii care doresc sa faca sesizari pe aceasta linie, pot apela la numerele de telefon ale Politiei Locale 0256.968 sau 0256.246.112 ori pe adresa de email contact@politialoctm.ro. (Politia Locala Timisoara – Biroul Comunicare, Registratura si Evidenta Operativa)

Leave a Reply