Paznic de vanatoare din Timis, cercetat penal pentru amenintare si uz de arma fara drept! Politistii i-au anulat permisul si i-au confiscat armele

Politistii de la Serviciul Arme, Explozivi si Substante Periculoase din cadrul IPJ Timis au deschis un dosar penal pe numele unuia dintre reprezentantii legali ai Asociatiei de Vanatoare „Samson 2010”, cu sediul in satul Chisoda, dupa producerea unui eveniment deosebit de grav, pe un fond cinegetic de langa Timisoara. Este vorba despre Pop Gavril, gestionar de fond si paznic de vanatoare, care este cercetat pentru amenintare, uz de arma fara drept, totodata fiind amendat cu 5.000 de lei si, ca masura complementara, anularea permisului de port-arma si retinerea armelor de vanatoare.


In seara zilei de 19 iulie, in timp ce se afla pe un fond de vanatoare de langa Sacalaz, a intrat in conflict cu proprietarul unor terenuri agricole din zona, pe care il suspecta de acte de braconaj. In timpul discutiilor, arma de vanatoare a paznicului Gavril Pop s-a descarcat accidental, lovindu-i portiera autoturismului cu care s-a deplasat in teren. Imediat dupa incident, acesta a disparut de la fata locului. A fost cautat de politisti, in noaptea de marti spre miercuri, care au organizat si filtre rutiere in zona, insa autorul focului de arma nu a fost descoperit.

Abia, miercuri dimineata, anchetatorii au reusit sa-i ia „urma”, sa-l retina si sa-l conduca la politie pentru audieri. Pop Gavril a declarat ca arma s-a descarcat accidental, insa nu a mai avut raspunsuri cand a fost intrebat de ce nu a raportat, imediat, incidentul de vanatoare, asa cum prevede legea. Cercetarile sunt continuate de politistii de la Serviciul Arme, care vor stabili cu exactitate daca arma s-a descarcat accidental sau a fost vorba despre un foc de arma tras la intimidare.

„Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase efectueaza cercetari intr-un dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare si uz de arma letala fara drept.

In fapt, la data de 19 iulie 2022, in jurul orei 23, pe fondul unor neintelegeri intre un barbat de 52 de ani, care se deplasa cu autoturismul personal pe terenul agricol pe care il cultiva din extravilanul localitatii Utvin si un barbat de 55 de ani (paznic de vanatoare al fondului forestier din Sacalaz).

Acesta din urma, dupa terminarea conflictului verbal, a mers la autoturismul personal, iar din depozitiile persoanelor prezente la fata locului, rezulta ca uzul de arma nu s-ar fi produs in mod intentionat, ci cel mai probabil ca urmare a unei erori in procesul de manipulare a armei.

In urma efectuarii uzului de arma in conditiile expuse mai sus nu a fost ranita nicio persoana.

Cercetarile continua in cadrul dosarului penal pentru stabilirea tuturor cauzelor si imprejurarilor producerii incidentului, totodata paznicul de vanatoare a fost sanctionat cu suma de 5000 lei si i-a fost anulat dreptul de detinere, port si folosire a armelor”, ne-a transmis Aurora Voicila, purtatorul de cuvant al IPJ Timis. (G.I.)

Leave a Reply