Locuinta protejata pentru victimele violentei domestice. DGASPC Timis invita persoanele agresate de parteneri sa aplice pentru integrarea in program

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis continua procesul de selectie a  persoanelor care vor face parte din grupul – tinta in vederea realizarii activitatilor prevazute in cadrul proiectului cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, „VENUS – Impreuna pentru o viata in siguranta!” – POCU: 465/4/4/128038 implementat de catre Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati, in calitate de Beneficiar/Lider de parteneriat, in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis.


In cadrul Proiectului „VENUS – Impreuna pentru o viata de calitate in siguranta!”, Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Timis a creat si dezvoltat o locuinta protejata pentru victimele violentei domestice, in scopul de a asigura transferul la o viata independenta si reintegrarea socio-profesionala a victimelor violentei domestice.

Totodata au fost create si dezvoltate 2 servicii complementare pentru victimele violentei domestice, respectiv un grup de suport care  furnizeaza programe specifice de asistenta psihologica si de dezvoltare personala si un cabinet de consiliere vocationala, care asigura consiliere vocationala, orientare profesionala si acompaniere pentru identificarea unui nou loc de munca, in vederea depasirii situatiilor de criza legate de violenta domestica si a reintegrarii profesionale.

Locuinta protejata asigura nevoile sociale, cresterea calitatii vietii si promovarea principiilor de coeziune si incluziune sociala, prin intermediul asistentei de specialitate pentru victimele violentei domestice: gazduire cu capacitate redusa de pana la 6 locuri, pe o perioada de 12 luni, in functie de complexitatea cazului.

Serviciile sociale furnizate in cadrul locuintei protejate acopera o paleta larga de interventii, in functie de nevoile victimei:

  • consiliere psihologica

  • consiliere juridica

  • asistenta sociala

  • consiliere vocationala, orientare si formare profesionala, ocuparea fortei de munca si reintegrare sociala

Fiecare victima a violentei domestice va beneficia, in cadrul Proiectului „VENUS – Impreuna pentru o viata de calitate in siguranta!”, de cel putin doua tipuri de servicii in scopul abordarii integrate.

Selectia si admiterea intr-o locuinta protejata se poate realiza numai in situatia in care sunt intrunite cumulativ cel putin una dintre conditiile de risc si cel putin una dintre conditiile de vulnerabilitate.

Incurajam femeile victime ale violentei domestice sa se inscrie in grupul tinta al proiectului, la sediul DGASPC Timis din Timisoara, Piata Regina Maria nr. 3, telefon 0256-490281. De asemenea, tot la acest numar de telefon pot fi obtinute informatii suplimentare referitoare la proiect sau la conditiile pentru a beneficia de serviciile mentionate mai sus. (I.P.)

Leave a Reply