Doua crame din Timis, in clasamentul celor mai bune vinuri din lume! Muscat Ottonel – Rezerva 2019 al Domeniilor Sera, medalie de aur si locul 4 in Top 10

Concursul International de Vinuri „Muscats du Monde”, aflat la cea de-a 22-a editie, a stabilit clasamentul celor mai bune vinuri Muscat din lume. Confruntarea celor mai bune vinuri Muscats din lume, organizata de Forum Oenologie, a avut loc in perioada 6-7 septembrie 2022, in regiunea Occitanie, din orasul Entre-Vignes (langa Lunel, Franta).


Muscats du Monde 2022 a reunit vinuri Muscats curate si spumante din 19 tari, transformand aceasta competitie intr-unul dintre evenimentele de top din lume pentru vinurile Muscats.

De la infiintare, aceasta competitie a reprezentat o ocazie minunata de a degusta vinul traditional Muscat (VDN: Vin Doux Naturel/Sweet natural Wine) si de a urmari dezvoltarea unei mari varietati de vinuri noi, evidentiind complexitatea si bogatia aromatica a soiurilor Muscat.

Muscats du Monde s-a remarcat progresiv de alte competitii internationale datorita standardelor de calitate mult mai stricte decat norma si prin faptul ca raman fidele principiilor sale fondatoare: diversitate, calitate si standarde inalte.

Pe parcursul a doua zile, expertii-judecatori internationali – gazduiti de Centrul vitivinicol Viavino, din satul Saint-Christol, unde au avut conditii optime de degustare – au evaluat aroma si buchetul a 168 de vinuri Muscats din intreaga lume.

In final au acordat 56 de medalii, 38 de aur si 18 de argint, care sunt recunoscute ca un criteriu de incredere pe piata vinurilor. Printre vinurile medaliate cu aur la acest campionat mondial al soiului Muscat se afla si doua crame din Timis: Domeniile Sera, de pe Dealul Silagiului, Buzias, cu vinul Seraphinum – Muscat Ottonel – Rezerva 2019, si Cramele Recas, cu Schwaben Wein – Muscat Ottonel, vin alb demidulce 2021. O a treia crama din Romania premiata cu argint este Segarcea – Domeniul Coroanei, Tamaioasa Roza, Prestige – Demidulce 2021.

Potrivit organizatorilor, concursul Muscats du Monde se bazeaza pe o singura convingere: marcile distinctive de calitate sunt cheia diferentierii si, prin urmare, a promovarii vinurilor medaliate pe o piata extrem de competitiva si, adesea, confuza. Tocmai de aceea, cramele premiate isi pot folosi medaliile in procesul de comercializare a vinurilor lor. (E.T.)

Leave a Reply