PE SURSE. Arhitectul-sef al comunei Giroc, suspect intr-un dosar de coruptie deschis de DNA Timisoara. “Consultanta” de 50.000 de euro pentru o firma de imobiliare

Procurorii DNA Timisoara nu mai pot ignora scandalul de coruptie izbucnit in comuna timiseana Giroc, dupa operatiunea care a dus la trimiterea in judecata a omului de afaceri iordanian Mueen Al Shawish, astfel ca au decis sa deschida un nou front de lupta.


Arhitectul-sef din Primaria Giroc, Florin Roman, a devenit suspect intr-un nou dosar de coruptie local, fiind denuntat de dezvoltatorul imobiliar Mueen Al Shawish. Exact ceea ce asteptau anchetatorii de la iordanian inca de la momentul retinerii sale, care a avut loc in 3 mai 2022.

In denuntul depus la DNA, care i-ar putea atrage reducerea pedepsei in dosarul in care este trimis in judecata – in cazul in care va fi gasit vinovat si condamnat – Mueen Al Shawish a prezentat dovezi incontestabile privind plata unor „comisioane” catre arhitectul-sef Florin Roman.

Regina probelor pare sa fie o factura in valoare de 50.000 de euro, emisa de firma de proiectare aflata pe numele mamei arhitectului, pentru servicii de consultanta. Mai mult, Primaria Giroc, prin semnatura arhitectului-sef, a emis un certificat de urbanism si, mai apoi, o autorizatie de construire pe un teren extravilan. Proiectul constructiei a fost realizat tot la firma recomandata dezvoltatorului imobiliar de catre Florin Roman.

De altfel, denuntatorul Mueen Al Shawish a depus la dosar un extras de cont in care apare suma de 50.000 de euro, dar si factura „spagii legale” pe care scrie servicii de consultanta.

Potrivit unor surse judiciare, calitatea de suspect acordata lui Florin Roman se poate schimba de la o zi la alta, in conditiile in care dezvoltatorii imobiliari au inceput sa prinda curaj si sa declare sumele pe care le-au platit pentru a putea construi.

„Unii au renuntat la afaceri, au vandut terenurile pe care voia sa construiasca si au plecat, din cauza comisioanelor si conditiilor impuse de arhitectul-sef. Spre exemplu, pe o parcela de teren ti se aproba sa faci 5 apartamente, dar daca iti comandai proiectul la firma mamei sale sau a omului sau, Catalin Coroiu, puteai sa faci 15. Daca ar fi sa facem o evaluare, mai in gluma, mai in serios, cred ca peste 20% din valoarea tuturor blocurilor din Giroc a fost incasata de firmele lui Roman”, ne-a dezvaluit un constructor. Reamintim ca firmele care graviteaza in jurul functionarului public au facturat, in ultimii trei ani, aproape 30 milioane de lei. (G.I.)

Leave a Reply