Abia iesit la pensie, un politist a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. VEZI alcoolemia uriasa cu care s-a urcat la volan si a produs un accident de circulatie mortal

Gheorghita Chifan, 51 de ani, fost politist la Sectia 3 din cadrul Politiei Municipiului Iasi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, dupa ce s-a urcat beat crita la volan si a comis un grav accident rutier. Evenimentul tragic s-a produs, in seara zilei de 21 octombrie, pe DN 24, in comuna Schitu Duca, judetul Iasi, relateaza Ziarul de Iasi. Politistul pensionar se afla la volanul unui autoturism si nu a observat o caruta, care se deplasa pe acelasi sens de mers, in care se aflau doi barbati.


A lovit vehicolul din fata sa in plin, iar impactul a fost atat de violent, incat carutasul, un barbat in varsta de 55 de ani, a murit in scurt timp din cauza ranilor, in timp ce celalalt se afla in stare grava la spital.

Politistii de la Rutiera, sositi la fata locului, l-au retinut pentru 24 de ore pe Chifan, dupa ce medicii legisti au decis ca fostul om al legii avea o alcoolemie de aproximativ 2 mg/l alcool pur in sange, apoi procurorii au cerut arestarea lui pentru o luna de zile.

„Accidentul mortal a avut loc in seara zilei de 21 octombrie pe DN 24, in comuna Schitu Duca, judetul Iasi. Un barbat in varsta de 51 de ani care conducea un autovehicul a intrat in coliziune cu o caruta, iar in urma impactului a survenit decesul carutasului, in varsta de 55 ani. Dupa testarea cu etilotestul, s-a stabilit ca soferul consumase bauturi alcoolice.

S-a intocmit dosar penal pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta bauturilor alcoolice. La data de 25 octombrie, barbatul care ar fi condus auto a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Iasi si Judecatoriei Iasi, instanta dispunand arestarea sa preventiva pentru 30 de zile”, au transmis reprezentantii IPJ Iasi.

Gheorghita Chifan s-a pensionat din Politie in urma cu cateva luni de zile din sistem. Ultimul loc de munca al acestuia a fost la Sectia 3 din Municipiul Iasi. (V.E.)

Leave a Reply