O noua distinctie importanta, in vitrina cu trofee a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Vest Timisoara. Premiul Special de Excelenta pentru decanul Lucian Bercea

Gala Premiilor Stiintifice ale Uniunii Juristilor din Romania, aflata la editia 32, care a avut loc, ieri, la sediul UJR din Bucuresti, a adus un nou premiu important in vitrina cu trofee a Facultatii de Drept din cadrul Universitatii de Drept din Timisoara.


Printre cele mai bune lucrari stiintifice din domeniul Dreptului, care au fost lansate in 2022, s-a aflat si volumul colectiv „Imago iuris. Imaginarul dreptului”, lansat in 20 mai, la Timisoara.

Coordonatorul si editorul volumului de reflectii privind modul in care dreptul este surprins in imagini, prof. univ. dr. Lucian Bercea, decanul Facultatii de Drept din cadrul UV Timisoara, a fost distins cu Premiul Special de Excelenta.

„Ca o concluzie in urma lecturii/ vizualizarii acestei carti, eu personal nu pot afirma decat ca Lumea Dreptului, cu rigoarea si cerebralitatea sa, poate fuziona, in cel mai fericit mod, cu Lumea Artei, asemenea unei acuarele ale carei pete de culoare se intrepatrund suav, fara stridente inutile, pe suprafata alba a colii de hartie.

 

Sincere felicitari profesorului – editor Lucian Bercea, autorilor textelor si intregii echipe, tuturor celor care au colaborat in cadrul acestui proiect de anvergura, o munca titanica ce a daruit publicului larg aceasta nestemata editoriala pe care astazi o cinstim acordandu-i pe deplin merit Premiul Special de Excelenta al Uniunii Juristilor din Romania”, a spus prof. univ. dr. av. Ioan Chelaru, presedintele UJR, in discursul de lauda la adresa lui Lucian Bercea.

O distinctie importanta a primit si volumul I din „Tratat practic de involventa”, lucrare aparuta sub patronajul Institutului National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa si a Centrului pentru Dreptul Afacerilor Timisoara.

Coordonatorii celor 35 de persoane care au contribuit la elaborarea acestei carti monumentale, de 1200 de pagini, au fost expertii in Drept Radu Bufan, Andreea Deli-Diaconescu si Mihaela Saracut, care au primit Premiul „I. L. Georgescu”.

„Tratand in mod complet procedura insolventei in detaliu analizata si explicata, autorii au apreciat ca ea trebuie vazuta atat din perspectiva teoretica a conceptelor, principiilor si regulilor stabilite de legiuitor, dar mai ales din perspectiva practica a mult prea numeroaselor interpretari, in spete si ipoteze de lucru, care se regasesc in practica judiciara aparuta dupa 2014”, a punctat presedintele UJR, prof. univ. dr. av. Ioan Chelaru. (G.I.)

Leave a Reply