RECHIZITORIU. Procurorii DNA Timisoara au trimis-o in judecata pe Teodora Ciunta, fosta angajata a Primariei Arad, acuzata de “tepuirea” unor persoane cu aproape 80.000 de euro

Teodora Ciunta, fosta angajata din Primaria Arad, care a demisionat in 2019, a fost trimisa in judecata de catre procurorii DNA pentru cinci fapte de trafic de influenta. Ea ar fi pretins si primit bani de la mai multe persoane, sustinand ca are influenta asupra unor membri din conducerea Consiliului Judetean Arad, din conducerea unor unitati sanitare si asupra unui europarlamentar.


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Timisoara au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest la domiciliu, a unei inculpate pentru comiterea a cinci infractiuni de trafic de influenta, din care trei in forma continuata.

”In perioada 2019 – 2023, inculpata ar fi pretins de la o persoana, martor in cauza, suma totala de 108.500 euro din care ar fi primit 78.500 euro lasand sa se creada ca ar avea influenta asupra unor persoane din conducerea Consiliului Judetean Arad, din conducerea unor unitati sanitare si asupra unui europarlamentar”, arata DNA in rechizitoriu.

In schimbul banilor, femeia sustinea ca va determina persoanele pe care le cunoaste sa faciliteze:

– angajarea martorului pe un post de contabil in cadrul unei unitati spitalicesti,

– angajarea unor prieteni sau rude ale aceleiasi persoane in cadrul unor spitale, in cadrul Penitenciarului Arad, in cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Nadlac ori in cadrul formatiunii de politie de frontiera din cadrul Aeroportului International Traian Vuia Timisoara;

– obtinerea a doua finantari din fonduri europene pentru familia martorului.

”In contextul mentionat mai sus, la data de 06 februarie 2023, inculpata ar fi fost surprinsa in flagrant de catre procurorii anticoruptie dupa ce ar fi primit de la martor suma de 25.000 lei (echivalentul a 5.000 euro), reprezentand cea de-a doua transa de bani pretinsa pentru angajarea unei persoane pe un post de asistent medical in cadrul unui spital”, au mai transmis procurorii.

In 7 februarie 2022, Teodora Ciunta, care a fost angajata a Primariei Arad pana in 2019 cand a demisionat, a fost retinuta.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Arad.

Teodora (Dora pentru prieteni) Ciunta a studiat Ingineria Sistemelor Biotehnice si Ecologice la Facultatea de Inginerie, Turism si Protectia Mediului din cadrul UAV Arad si a fost consilier la Biroul Relatii Externe din cadrul Primariei Arad pana in anul 2019.

Potrivit ultimei declaratii de avere depusa in 2019, Dora Ciunta avea un salariu anual de 23942 lei, respectiv doar o proprietate in Curtici, de 340 mp construiti, pe care a dobandit-o ca „donatie”. (V.E.)

Leave a Reply